Berdan Baraj Gölü (İçel) bentik faunası
Benthic fauna of Berdan dam lake (İçel)
- Tez No: 95553
- Danışmanlar: DOÇ. M. Z. LUGAL GÖKSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Bentik Fauna, Chironomidae, Oligochaeta, Berdan Baraj Gölü, Benthic Fauna, Chironomidae, 01igochaeta, Berdan Dam Lake. '^Kssssr-ss*
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ BERDAN BARAJ GÖLÜ (İÇEL) BENTİK FAUNASI ÖZLEM FINDIK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Danışman: Doç.Dr.M.Z.Lugal GÖKSU Yıl:2000, Sayfa: 42 Jüri :Doç.Dr.M.Z.LugaI GÖKSU :Doç.Dr. Ferit KARGIN :Yrd.Doç.Dr. Cem ÇEVİK Çalışma, Eylül 1998- Ağustos 1999 döneminde yürütülmüştür. Çalışmada, Berdan Baraj Gölü bentik faunasının nitel ve nicel özellikleri ile bunların aylık değişimleri ortaya konulmuştur. Gölün bentik faunasının, Bivalvia, Gastropoda, Crustacea, Oligochaeta Insecta olarak 5 sınıf ve bunlara ait 22 türden oluştuğu; profundal faunanın, m de yıllık ortalama 1412 adet olarak bulunduğu; faunanın %52.77'sinin Chironomidae ve %47.23'ünün ise, Oligochaeta türlerinden oluştuğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS BENTIIİC FAUNA OF BERDAN DAM LAKE (İÇEL) ÖZLEM FINDIK DEPARTMENT OF FISHERIES INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Assoc.Prof.Dr.M.Z.Lugal GÖKSU Year:2000, Pages: 42 Jury : Assoc. Prof.Dr. M.Z.LugaI GÖKSU : Assoc.Prof.Dr. Ferit KARGIN : Asist.Prof.Dr. Cem ÇEVİK In this study, which carried out between September 1998 and August 1999, the qualitative and quantitative properties and the monthly distribution of the benthic fauna were determined by monthly interval in Berdan Dam Lake. It was determined that the benthic fauna of the lake consist of five animal classis; Bivalvia, Gastropoda, Crustacea, Oligochaeta, Insecta and 22 species of these. It was found that the annual mean value of profundal fauna as the animal number per m2 was 1412. Of these 52.77% were Chironomidae and 47.23% were Oligochaeta species.