Yumurtalık-Botaş kıyı şeridinde copepoda ve cladocera (crustacea) gruplarına ait zooplanktonik organizmaların mevsimsel dağılımı
Seasonal changes of zooplanktonic organizms belong to copepoda and cladocera groups in coastal line between Yumurtalık and Botaş in Iskenderun bay
  1. Tez No: 95599
  2. Yazar: BENİN TOKLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN SARIHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Kopepod, Kladoser, İskenderun Körfezi, Copepod, Cladoser, Bay of iskenderun II w. - i
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ YUMURTALIK - BOTAŞ KIYI ŞERİDİNDE COPEPODA VE CLADOSERA (CRUSTACEA) GRUPLARINA AİT ZOOPLANKTONİK ORGANİZMALARIN MEVSİMSEL DAĞILIMI BENİN TOKLU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Ercan SAR1HAN Yıl : 2000, Sayfa: 59 Jüri :Prof. Dr. Ercan SARIHAN Doç.Dr. Ferit KARGIN Yrd. Doç Dr. Sevim POLAT Bu çalışmada, dört mevsim boyunca altı istasyondan yapılan yüzeysel çekimlerle İskenderun Körfezi Yumurtalık-Botaş kıyı şeridi kopepod ve kladoser faunaları incelenmiştir. Hidrografik şartlara bağlı olarak mevsimsel değişim belirlenmiştir. Kopepod takımına ait toplam 22 cins ve 33 tür, kladoserlere ait 2 cins, 3 tür kaydedilmiştir. Bunların çoğu neritik türlerdir. İskenderun körfezi için ilk kayıt sayılabilecek altı tür kaydedilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS SEASONAL CHANGES OF ZOOPLANKTONIC ORGAN1ZMS BELONG TO COPEPODA AND CLADOCERA GROUPS IN COASTAL LINE BETWEEN YUMURTALIK AND BOTAŞ IN İSKENDERUN BAY Benin TOKLU DEPARTMENT OF FISHERİES INSTITUTE OF NATUREL AND APPLIED SCIENCES UNIVERCITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Ercan SARIHAN Year : 2000, Pages: 59 Jury :Prof. Dr. Ercan SARIHAN Assoc.Prof. Ferit KARGIN Asst.Prof. Sevim POLAT In this study, the copepod and cladocer fauna of the iskenderun Bay have been investigated from horizontal hauls of six stations during four seasons. The seasonal variations have been outlined in relation to hydrografic conditions. A total of 33 copepod species belonging to 22 genera and 3 cladocer species belonging to 2 genera have been recorded. Most of them were neritic species. Six copepod species, have been recorded for the first time in iskenderun Bay.