Implementation of (63, 43) reed-solomon decoder with the 8749 single-chip microcomputer
- Tez No: 9587
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Blok kod lama, hata düzelten kodlama, Reed- Solomon kodlama, tek yonga mikrobilgisayar uygulaması
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
(63, 43) REED-SOLOMON KOD ÇÖZÜCÜNÜN TEK YONGA MİKROBÎLGÎSAYAR 8749 ÎLE GERÇEKLEŞTÎRİLMESÎ ŞUT, Ercan Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticileri s Doç. Dr. Melek D. Yücel ve Doç. Dr. Semih Bilgen 87 Sayfa, Haziran 1990 ÖZET Bu tezde, Intel firmasının tasarımı olan tek yonga 8- bit mikrobilgisayar 8749 kullanılarak olabildiğince hızlı çalışan ve büyük sözcük boylarını işleyebil en bîr Reed-Solomon kod çözücü tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir, işlenebilecek en büyük boy 63 olarak bulunmuş ve düzeltilebilecek hata sayısı 10 olarak seçilmiştir. Kod çözme algoritmasının programı Philips Microcomputer Development System' da yazılmış, simulator yardımıyla bilgi aktarım başarı minin saniyede 390(9 bit olduğu görülmüştür. Ayrıca bir laboratuvar düzeneği kurularak gerçek zamanda en yüksek bilgi aktarım başarımı saniyede 3000 bit olarak bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
IMPLEMENTATION OF (63,43) REED-SOLOMON DECODER WITH THE 8749 SIN6LE-CHIP MICROCOMPUTER ŞUT» Ercan Faculty of Engineering Departmant of Electrical and Electronics Supervisorss Assoc. Prof. Dr. Melek D. Yücel and Assoc. Prof. Dr. Semih Bilgen 87 Pages, June 1990 ABSTRACT The purpose of this thesis is to implement a maximum block- length and high- speed Reed- Solomon decoder using the single- chip 8- bit microcomputer Intel B749. The maximum i mpl emen t able block- length is found as 63, and the number of correctable errors is chosen as 10. Assembly language program of the decoding algorithm has been written and tested from point of performance and timing view using Philips Microcomputer Development System based simulator of the processor. As a result of simulation the highest operating data rate is found as 3900 bits per second. A complete decoder has been implemented, at 3000 bits per second data rate. Keywords s Block coding, error - control coding, Reed- Solomon coding, single- chip microcomputer application. Ill