Analysis of tapered slot antennas
- Tez No: 9589
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLGÜN GÜNALP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Slotlines, Constant Width Slot Antenna CCWSAZ), Linearly Tapered Slot Antenna CLTSAD, Vivaldi Antenna. 609.04.01
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
ÖZET GİTTİKÇE GENİŞLEYEN YARIK ANTENLERİN ANALİZİ ÇAKIRER, SERDAR" Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. NİLGÜN GÜNALP Mart İ9SO, 141 sayfa Gittikçe genişleyen yarık antenleri CCWSA, LTSA ve Vivaldi anten analiz etmek için bir bilgisayar programa geliştirilmiş ve FORTRAN (77) ile (Turbo) PASCAL dillerinde yazıl maştır. Bu program: frekans, tabaka di elektrik sabiti ve anten geometrisi verildiğinde antenin girişteki yansıma katsayısını; giriş empedansına ; aşama örüntüsünü elde etmek için E ve H düzlemleri üzerindeki göreli gücü hesaplar. Yarak hat analiz yöntemleri özetlendikten sonra yarık hatlar üzerinde anten uygulamalara ile ilgili çal aşmalar araştırılmıştır. Gittikçe genişleyen yarık antenlerin CTSAD ışıma özelliklerini incelemekte kullanılan kuramsal model açıklanmış ve bu model yardımıyla bilgisayar programında kullanılan formüller çıkarılmıştır. Çeşitli nümerik sonuçlar elde edilerek, gittikçe genişleyen yarık antenlerin önemli özellikleri irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT ANALYSIS OF TAPERED SLOT ANTENNAS ÇAKIRER, SERDAR M.S. in E. E. E. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. NİLGÜN GÜN ALP March, 1990, 141 pages A Computer program has been developed t-o analyze the tapered slot antennas Ci.e., CWSA.LTSA, and Vivaldi antennaD and is written in both Fortran C773 and CTurboZ) PASCAL. The program calculates the input reflection coefficient» input impedance of the antenna and relative powers on E- & H-planes to obtain radiation patterns for the given frequency, substrate permittivity and the geometry of the antenna. After summarizing slotline analysis methods, works on slotlines far antenna applications are investigated. The theoretical model for the radiation characteristics of tapered slot antennas CTSAsD is explained, and from this model, the formulas which are used in the computer program are derived. Various numerical results are obtained and thus important characteristics of the tapered slot antennas are studied.