Computer-aided protection coordination of radial electric power distribution systems
Bilgisayar destekli radial elektrik dağıtım sistemlerinde koruma koordinasyonu
- Tez No: 9590
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEVZAT ÖZAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Elektriksel koruma, Kesiciler, Sigortalar, Koruyucu elemanlar, Röleler. Bilim Alanı, Electrical safety, Circuit breakers, Fuses, Protective devices, Relays
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 192
Özet
ÖZET BİLGİSAYAR DESTEKLİ RADÎAL ELEKTRİK DA?ITIM SİSTEMLERİNDE KORUMA KOORDİNASYONU ÖZDEMÎR, Hasan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yönetmeni: Doç. Dr. Nevzat ÖZAY Temmuz 1990, 178 Sayfa Bu çalışmada Elektrik Enerjisi Radial Dağıtım Sistemlerinde koruma problemine bilgisayar destekli yaklaşımı araştırıldı. Sigortalar ve termik-magnetik devre kesicileri akım-zaman karakteristiği modellenmesi için En Küçük Kareler metodu kullanıldı. Komple elektrik sisteminin bir alt sistemi olarak radial dağıtım sistemleri koordinasyonu için uygun olan yeni algoritmalar geliştirildi, uygulandı ve başarılı bir şekilde örnek bir sistem üzerinde test edildi. Bilgisayar Destekli Koruma Sistemi (PROTEC) denilen bir bilgisayar programı VAX/FORTRAN yazılım diliyle geliştirildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER-AIDED PROTECTION COORDINATION OF RADIAL ELECTRIC POWER DISTRIBUTION SYSTEMS ÖZDEMİR, Hasan,S.in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Nevzat ÖZAY July 19S0, 178 Pages In this study, computer-aided approach to protection problem of radial electric power distribution systems is investigated. The modelling of time-current characteristics of fuses and thermic-magnetic circuit breakers has been developed by using Least-squares polynomial approximation method* A set of new algorithms that are appropriate for the coordination of a radial distribution system as a subsystem of entire system have been developed, implemented and succesfully tested on a radial sample system. A computer program called Computer Aided Protection System (PROTEC) has been developed by using VAX- FORTRAN software language.