An Essay on heraclitean thought: The co-existence of the theory of opposites, the flux doctrine and the logos
Herakleitosçu düşünce üzerine bir deneme zıtlar teorisi, akış doktrini ve Logos'un eş-varoluşları
- Tez No: 95917
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DAVİD GRÜNBERG
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Felsefe, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: birlik, aynılık, akış, logos, tek ve çok, bir ve aynı, nini-funi ve funi-nini VI, unity, identity, flux, logos, one and many, one and same, nini-funi and funi-nini IV VJu YtmSKÖ?mİM KDRÜMJ DOKÜMANTASYON MERKEZİ
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
oz HERAKLEİTOSÇU DÜŞÜNCE ÜZERİNE BİR DENEME ZITLAR TEORİSİ, AKIŞ DOKTRİNİ VE LOGOS'UN EŞ-VAROLUŞLARI Ağduk, Sait Fehmi Yüksek Lisans, Felsefe Bölümü Tez Yöneticisi: Yr. Doç. Dr. David Grünberg Nisan 2000, 90 sayfa Bu tez sadece, Zıtlar Teorisi, Akış Doktrini ve Logos'un ilişkilerini anlatma değil; aynı zamanda bu ilişkinin aslında Herakleitosçu alduğunu gösterme çabasındadır. Bu ilişki, birbirlerine karşılıklı olarak bağlı olan bu kavramların eş- varoluşlarıdır. Bu da birlikte bir bütünü oluşturan bu kavramların her birinin, sadece bütünün bir parçası olmaktan öte; ayrı zamanda da her birinin bireysel olarak bütünün kendisini temsil ettikleri anlamına gelir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ESSAY ON HERACLITEAN THOUGHT: THE CO-EXISTENCE OF THE THEORY OF OPPOSITES, THE FLUX DOCTRINE AND THE LOGOS Ağduk, Sait Fehmi M.S., Department of Philosophy Supervisor: Assist. Prof. Dr. David Griinberg April 2000, 90 pages This thesis is not only an attempt to demonstrate the relation between The Theory of Opposites, The Flux Doctrine and The Logos but also an attempt to show that this relation is Heraclitean in itself. This relation is the co-existence of these concepts, which are inter-dependent. It means that each of these concepts are not just a part of the whole they make, but each of them also represent individually the whole. Ill