Emotional expression and difficulties in emotion regulation as predictors of psychological symptoms in police officers
Duygu ifadesi ve duygu düzenleme güçlüklerinin polislerde psikolojik semptomları yordaması
  1. Tez No: 960445
  2. Yazar: İBRAHİM BURAK SOLMAZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ESRA ÇETİNÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Polis, Duygu Düzenleme Güçlüğü, Duygu İfadesi, Psikolojik Belirtiler, Police, Difficulty in Emotion Regulation, Emotional Expression, Psychological Symptoms
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Adli Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Adli Psikoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Adli Psikoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Polislik mesleği fiziksel ve psikolojik zorlukları içinde barındıran, duygusal yükü ağır bir meslektir. Bu mesleği ifa eden polislerin, bireysel yaşamları etkilenebilmekte, duygu ifadesi ve düzenlenmesinde güçlükler yaşanmakta ve bu durum polislerde psikolojik bir takım belirtilerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, polislerin yaşadığı psikolojik semptomların oluşumunda duygu ifadesi ile duygu düzenleme güçlüklerinin ne ölçüde etkili olduğunu ve katılımcıların demografik ve mesleki faktörlerine göre duygu ifadesi, duygu düzenleme güçlüğü ve psikolojik belirtilerin farklılık gösterip göstermediği incelemektir. Bu amaçlar doğrultusunda, araştırmaya 506 polis katılmıştır. Araştırmada“Demografik ve Mesleki Bilgi Formu”,“Berkeley Duygu İfadesi Ölçeği”,“Kısa Semptom Envanteri”ve“Duygu Düzenleme Güçlüğü Ölçeği-Kısa Form”kullanılarak polislerin değerlendirilmesi yapılmıştır. Elde edilen bulgularda, duygu düzenleme güçlüklerinin psikolojik semptomlarla yüksek düzeyde ilişkili olduğu bulunmuştur. Ayrıca, hiyerarşik regresyon analizi sonuçlarına göre, duygu düzenleme becerileri psikolojik semptomların %73.4'ünü açıkladığı bulgulanmıştır. Özellikle strateji eksikliği, açıklık, dürtüsellik ve bastırma, psikolojik belirtilerin önemli yordayıcıları olarak öne çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
The police profession involves both physical and psychological challenges and carries a significant emotional burden. The personal lives of police officers can be adversely affected, as they often experience difficulties in expressing and regulating emotions, which can lead to various psychological symptoms. This study aims to examine the extent to which difficulties in emotional expression and emotion regulation contribute to the psychological symptoms experienced by police officers. Additionally, it investigates whether emotional expression, difficulties in emotion regulation, and psychological symptoms vary according to the participants' demographic and occupational factors. To this end, 506 police officers participated in the study. They were assessed using the Demographic and Work-Related Information Form, the Berkeley Expressivity Questionnaire, the Brief Symptom Inventory, and the Difficulties in Emotion Regulation Scale-Short Form. The findings revealed a strong correlation between difficulties in emotion regulation and psychological symptoms. Furthermore, hierarchical regression analysis showed that emotion regulation skills accounted for 73.4% of the variance in psychological symptoms. Specifically, lack of strategy, openness, impulsivity, and suppression emerged as significant predictors of psychological symptoms.