Dr. Haluk Nurbaki'nin Resûlullah'ı Nasıl Bilirsin ve Fahr-i Kâinat Efendimiz eserlerinde Hz. Peygamber muhabbeti
Prophetic Love in the Works of M.D. Halûk Nurbâki Resûlullah'ı Nasıl Bilirsin and Fahr-i Kâinat Efendimiz
  1. Tez No: 961390
  2. Yazar: NURİ MOLAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EMİNE YENİTERZİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Tasavvuf, Hz. Peygamber, Dr. Halûk Nurbâki, Ehl-i Beyt, Nur-ı Muhammedî, Muhabbet, Yâsin, Kevser, Sufism, the Prophet Muhammad, Halûk Nurbâki, Ahl al-Bayt, the Divine Light of Muhammad, muhabbat, Yā-sīn, kawthar
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmada İkinci Dünya Savaşı sonrası döneminin önemli hekimlerinden, ilim adamı, yazar, sufi ve yüreği her daim Hz. Peygamber aşkı ile yanan, yaptığı her işe aşkını aksettiren Dr. Halûk Nurbâki'nin, Resûlullah'ı Nasıl Bilirsin ve Fahr-i Kâinat Efendimiz eserlerinde yer alan Hz. Peygamber muhabbeti incelenmiştir. Bu araştırma ile Dr. Halûk Nurbâki'nin hayatı, eserleri, mücadele ortamı araştırılmış, Dr. Halûk Nurbâki konulu tez ve makaleler, bu tezde incelemek için seçilen kitaplar ile bu kitaplarda Hz. Peygamber muhabbetine dair örnekler öncelikle tespit edilmiş, sonrasında önemli bulunanlar ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the love and devotion for the Prophet Muhammad (peace be upon him) found in Dr. Halûk Nurbâki's works“Resûlullah'ı Nasıl Bilirsin”and“Fahr-i Kâinat Efendimiz”are examined. Dr. Halûk Nurbâki is a very important scientist, writer and sufi from Turkey's post-WW2 era. He is known for his deep spritual bond and divine love for the Prophet, Dr. Halûk Nurbâki adds this admiration into every section of his work. This research will investigate Dr. Halûk Nurbâki's life, his works and divine love for Phrophet. Additionally, it will analyze relevant thesis, articals and selected books that focus on Dr. Halûk Nurbâki. Special emphasis will be placed on identifying and exploring main examples of prophetic muhabbat (love) in his writings and any important instances will be examined in detail.