Isı iletim denkleminin spektral analizi ve nümerik çözümleri
Spectral analysis and numerical solutions of a heat conduction equation
- Tez No: 96282
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GALİP OTURANÇ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Matematik, Mathematics
 - Anahtar Kelimeler: Sıcaklık Dağılımı, Özdeğer, Özvektör, Spektral Problem, Temperature Distribution, Eigenvalue, Eigenvector, Spectral Problem
 - Yıl: 2000
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Selçuk Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 29
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ISI İLETİM DENKLEMİNİN SPEKTRÂL ANALİZİ VE NÜMERİK ÇÖZÜMLERİ Aydın KURNAZ S.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Galip OTURANÇ Jüri : Yrd. Doç. Dr. Galip OTURANÇ Doç. Dr. Durmuş BOZKURT Doç. Dr. Eşref HATIR Isı iletim problemlerinin çözümünde değişkenlerine ayırma metodu yaygın olarak kullanılır. Bu çalışmada bir sımf ısı iletim problemi belirli başlangıç ve sınır koşullan altında sonlu fark yöntemi yardımıyla spektral analiz problemine dönüştürülmüş ve bu spektral problemin özdeğerleri ve özvektörleri incelenmiştir. Herhangi bir malzeme için noktasal sıcaklık dağılımı verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SPECTRAL ANALYSIS AND NUMERICAL SOLUTIONS OF A HEAT CONDUCTION EQUATION Aydın KURNAZ Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Galip OTURANÇ Jury : Yrd. Doç. Dr. Galip OTURANÇ Doç. Dr. Durmuş BOZKURT Doç. Dr. Eşref HATIR The method of separation of variables has been widely used in the solution of heat-conduction problems. In this study, a certain class of heat conduction problem under certain initial and boundary conditions is converted into a spectral analysis problem by means of finite difference method. Then eigenvalues and eigenvectors of this spectral problem are analysed. Nodal temperature distribution for a material is given.