Açık bir tanktaki suyun seviye ve sıcaklık kontrolünün PLC kullanılarak gerçekleştirilmesi
Level and temperature control of water which in open the tank by using PLC
  1. Tez No: 96299
  2. Yazar: MAKBULE UYANIKER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH ÜRKMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Endüstriyel kontrol, programlanabilir lojik kontrolör, seviye kontrolü, sıcaklık kontrolü, Industrial control, programming logic control, level control, temperature control. u
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi AÇIK BİR TANKTAKİ SUYUN SEVİYE VE SICAKLIK KONTROLÜNÜN PLC KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Makbule Uyanıker Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Abdullah ÜRKMEZ 2000, 107 Sayfa Jüri: Yrd. Doç. Dr. Abdullah ÜRKMEZ DoçJ)r. Şirzat KAHRAMANLI Yrd.Doç.Dr. Ramazan AKKAYA Endüstride seviye, sıcaklık, basınç veya akış kontrollerinin PLC'lerle gerçekleştirilmesine ve geribeslemeli kontrol uygulamalarına sıkça rastlanmaktadır. Burada, açık bir tankta bulunan suyun sıcaklık ve seviye kontrolünü PLC ile gerçekleştirerek bu konudaki bilgi ve pratiğimizi artırmak amaçlanmıştır. Bu çalışma, SIMATIC S7-200 PLC kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Projede; CPU 214 [4 KB, 14 Ch. Digital Input, 10 Ch. Digital Output (röle)] EM231 [3 Ch. Analog Input (12 bit), 0-5 V, 0-10 V, 0-20 mA] EM232 [2 Ch. Analog Output (12 bit), 0-10 V, 0-20 mA] TD 200 Operatör Paneli [2 satır/20 Karakter LCD Display] PC/PPI Programlama Kablosu kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MS Thesis LEVEL AND TEMPERATURE CONTROL OF WATER WHICH IS IN OPEN THE TANK BY USING PLC Makbule Uyanıker Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Electrical-Electronics Eng. Department Supervisor: Assist. Prof. Dr. Abdullah ÜRKMEZ 2000, 107 Page Jury: Assist. Prof. Dr. Abdullah ÜRKMEZ Assoc. Prof. Dr. Şirzat KAHRAMANLI Assist. Prof. Dr. Ramazan AKKAYA In the industry, it is nearly always encountered the level, temperature, pressure or flow control implemented and feed back control by PLC in checking application. In this study, checking the level and the temperature of the water which is in the open tank by using PLC and also increasing the knowlodge and practical application were intended. This study is implemented by using SIMATIC S7-200 PLC. CPU 214 [4 KB, 14 Ch. Digital Input, 10 Ch. Digital Output (relay)] EM23 1 [3 Ch. Analog Input (12 bit), 0-5 V, 0-10 V, 0-20 mA] EM232 [2 Ch. Analog Output (12 bit), 0-10 V, 0-20 mA] TD 200 Operator Panel [LCD Display] PC/PPI Programmable Cable are also used.