Central station software development for motorway emergency communication system
Otoyol acil yardım haberleşme sistemi merkez denetim birimi yazılımının gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 9645
  2. Yazar: OĞUZ UNCU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET TOLUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: acil yardım servisleri, emir komuta sistemleri, veri iletişimi, pencereleme. iv, emergency services, command and control systems, data communication systems, windowing
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 183
Özet
OTOYOL ACİL YÂRDIM HABERLEŞME SİSTEMİ MERKEZ DENETİM BİRİMİ YAZILIMININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Uncu, Oğuz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Müh. Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Mehmet R. To lun 172 Sayfa, Nisan 1990 ÖZET Bu çalışmanın amacı, ASELSAN tarafından üretilen Otoyol Acil Yardım Haberleşme Sistemi Merkez Denetim Birimi yazılımının gerçekleştirilmesidir. Sistem, kazazedelerin, otoyol boyunca yerleştirilmiş Acil Yardım Telefon istasyonları yoluyla bir merkezden yardım çağırmalarını sağlar. Sistem yazılımı, veri tabanı işleme, acil yardım çağrı istatistiklerini ve sistem bakım istatistiklerini toplama, grafik tabanlı bir kullanıcı arayüzü sağlama, sistem içindeki veri iletişimini gerçekleştirme, bağlı çevre birimlerini denetleme gibi bir otoyol acil yardım haberleşme sistemi merkez denetim birimi yazılımının sağlaması gereken tüm işlevleri yerine getirir. Yapısal sistem çözümleme, tasarım ve programlama yöntemleri kullanılarak geliştirilen yazılım, IBM PS, PC veya bunlara uyumlu kişisel bilgisayarlarda MS-DOS 3. XX işletim sistemi altında çalışır ve bütünleşik, çok işlemli, nesnel kökenli ve iletişim kutuları, imgeler vb. gösterimler içeren pencere tabanlı bir kullanıcı arayüzü sağlar.
Özet (Çeviri)
CENTRAL STATION SOFTWARE DEVELOPMENT FOR MOTORWAY EMERGENCY COMMUNICATION SYSTEM Uncu, Oguz Faculty of Engineering Department of Computer Eng, M.S. Thesis Supervisor: Asst.Prof.Dr. Mehmet R.Tolun 172 Pages, April 1990 ABSTRACT The main purpose of this study is to design and implement the Central Station Software for the Motorway Emergency Communication System being developed by ASELSAN ( The Military Electronics Industries ). The Motorway Emergency Communication System enables to deliver necessary help to the location of the accident, by using the emergency call boxes located on the roadside and the Central Station. The system software developed by using structured analysis, design, and programming methodologies, incorporates features such as database operations, statistics collection, graphical user interface, data communications, auxiliary device control, satisfying all the requirements of the Central Station Software of an Emergency Call System. The implemented Central Station System software provides an integrated, multitasking, object-oriented, multi-overlapped graphics based windowing environment including dialog boxes, icons, etc. operating under MS-DOS 3. XX on IBM PS, PC and compatibles.