İnternet ortamında ilişkisel veritabanı uygulaması
Relational database application in the internet environment
  1. Tez No: 96526
  2. Yazar: COŞKUN AKIN SÜRGEVİL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ATA ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Veritabanı, Internet, Database, Internet
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET INTERNET ORTAMINDA İLİŞKİSEL VERİTABANI UYGULAMASI SÜRGEVİL, Coşkun Akın Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi; Doç Dr. Ata Önal Temmuz 2000, 111 sayfa Bu tez çalışmasında Internet ve TCP/IP protokolü tabanlı bilgisayar ağları üzerinden erişilebilecek örnek bir veritabanı uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu örnek uygulamanın geliştirilmesi için, bir veritabanı sunucusu, web sunucusu ve program geliştirme ortamı seçilerek, web üzerinde veritabanı kullanımı incelenmiştir. Seçilen ortamların kurulumları, konfigürasyonları gösterilerek, örnek uygulamanın tanıtımı yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
vıı ABSTRACT RELATIONAL DATABASE APPLICATION IN THE INTERNET ENVIRONMENT SÜRGEVİL, Coşkun Akın MSC, in Department of Computer Engineering Supervisor; Doç Dr. Ata Onal July 2000, 111 pages The aim of this thesis is to implement a sample database application that can be accessed from Internet and TCP/IP based computer networks. In order to develope a sample application, the implementation of the database applications are studied. In addition a database server, a web server and a programming environment are selected. After representing the installation of the selected environment and their configurations, the representation of the sample application is done.