Subtilisin (alkalin proteaz) üreticisi bacillus türü bakterilerin taranması ve proteaz aktivitelerinin ölçülmesi
Screening of the subtilisin (alkaline proteaz) producer bacillus strains and detection of proteaz activities
  1. Tez No: 96535
  2. Yazar: FATMA ONMUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SANVER EKMEKÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Alkalin proteaz, Alkalofilik Bacillus, Sayısal Taksonomi, alkaline proteaz, alkalophilic Bacillus, numerical taxonomy
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
V ÖZET SUBTTLISIN (ALKALİN PROTEAZ). ÜRETİCİSİ BACILLUS TÜRÜ BAKTERİLERİN TARANMASI VE PROTEAZ AKTİVİTELERİNİN ÖLÇÜLMESİ ONMUŞ, Fatma Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ İzmir'in farklı bölgelerinden alman toprak örneklerinden, 29 Alkalofilik Bacillus straini izole edilmiştir. Bu izolatlann Alkalin proteaz aktiviteleri araştırılmıştır.İzolat 14 en iyi alkalin proteaz üreticisi olarak belirlenmiştir. Bu izolatlar için biyokimyasal testler yapılmıştır. Alkalofilik Bacillus strainleri için hiçbir klasifıkasyon taslağı olmadığı için bu biyokimyasal testler sonucunda, bu izolatlar sadece genus seviyesinde identifiye edilmiştir. İzolatlar arasındaki benzerlikler, sayısal analiz metodlan kullanılarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT SCREENING OF THE SUBTBLISIN (ALKALINE PROTEAZ) PRODUCER BACILLUS STRAINS AND DETECTION OF PROTEAZ ACTIVITIES ONMUŞ, Fatma MSc in Biology Department Supervisor: Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ 29 Alkalophilic Bacillus strains were isolated from soils collected from different areas of İzmir. Alkaline proteaz activities of these isolates have been studied. Isolate 14 were detected as a best of alkaline proteaz producer. Biochemical tests have been done on these isolates. Because there is no classification task for Alkalophilic Bacillus strains, at the end of these biochemical tests, the isolates have been identified on genus level. The similarities between the isolates have been determined by using numerical analyses methods.