Ödemiş ilçesi patates ekiliş alanlarında yabancı ot sorunlarının saptanması
Determination of weeds problems in potato fields of Ödemiş district
  1. Tez No: 96569
  2. Yazar: NİLAY KIRSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YILDIZ NEMLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Patates, Yabancı Ot Florası, Yoğunluk, Sıklık
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
V ÖZET ÖDEMİŞ İLÇESİ PATATES EKİLİŞ ALANLARINDA YABANCI OT SORUNLARININ SAPTANMASI KIRSOY, Nilay Yüksek Lisans Tezi, Bitki Koruma Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yıldız NEMLİ Şubat 2000, 74 sayfa Bu çalışmanın amacı, Ege Bölgesi'nin önemli patates ekiliş alanlarından Ödemiş ve köylerindeki yabancı ot türlerini, onların yoğunluk ve rastlanma sıklıklarını saptamaktır. Yaz mevsiminde, Echinochloa crus-galli, Chenopodium album, Amaranthus retroflexus, Polygonum persicaria ve Apera spica-venti en yoğun görülen beş tür olarak saptanmıştır. Sonbahar mevsiminde, çapadan önce, Portulaca oleraceae, Chenopodium album, Cyperus rotundus, Amaranthus retroflexus ve Echinochloa crus-galli en yoğun görülen beş türdür. Fakat, çapadan sonra Urtica urens, Echinochloa crus-galli'' nin yerini almıştır. İlkbahar mevsiminde ise, Portulaca oleraceae, Chenopodium album, Cyperus rotundus, Urtica urens ve Matricaria chamomilla en yoğun görülen beş tür olarak saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT DETERMINATION OF WEEDS PROBLEMS IN POTATO FD2LDS OF ÖDEMİŞ DISTRICT KIRSOY, Nilay Msc in Plant Protection Supervisor: Prof. Dr. Yıldız NEMLİ February 2000, 74 pages The objective of this study is to determine weed species, their population densities and frequency in Ödemiş and its villages which have important potato fields of Aegean region. In Summer, Echinochloa crus-galli, Chenopodium album, Amaranthus retroflexus, Polygonum persicaria and Apera spica-venti were determined as the densest five species. In Autumn, before cultivation Portulaca oleraceae, Chenopodium album, Cyperus rotundus, Amaranthus retroflexus and Echinochloa crus- galli were determined as the densest five species. But after cultivation Urtica urens took place of Echinochloa crus-galli. In Spring, Portulaca oleraceae, Chenopodium album, Cyperus rotundus, Urtica urens and Matricaria chamomilla were determined more intensive five species. Key world: Potato, weed flora, density, frequency