A Design guide for aluminum curtain walls
- Tez No: 9658
- Danışmanlar: YAPRAK YOLAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Giydirme cephe, Alüminyum giydirme cephe, Düşey çerçeve elemanı, Yatay çerçeve elemanı, Curtain wall, Aluminum curtain wall, Mullion, Transom. Science
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Bilgisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 211
Özet
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHELER İÇİN BİR TASARIM KILAVUZU ÖNERİSİ ORMAN, HÜSNÜ Yüksek Lisans tezi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Tez Yöneticisi: Öğr.Gör. Yaprak Yolal Mayıs 1990, 198 Sayfa ÖZET Bu tez, alüminyum giydirme cepheleri tüm ilgili kriterler çerçevesinde incelemeyi ve cephe tasarımı için sistematik bir yaklaşım yöntemi kurmayı amaçlamaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde, tezin amacı ve yapısı açıklanmış ve alüminyum giydirme cephelerin tarihi, ilgili tanımlar ve genel kavramlar tartışılmıştır. İkinci bölüm, mimari tasarım evreleri, boyutsal koordinasyon ve performans kriterlerini içeren, giydirme cephe tasarım faktörlerini incelemektedir. Üçüncü bölümde alüminyum giydirme cephelerin malzeme, eleman ve inşaat sistemleri hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Dördüncü bölüm ise giydirme cephe inşaatının uygulama sürecini tartışmaktadır. Tezin son bölümünde, tüm çalışmada içerilen prensipler ışığında ve performans kriterleri ağırlıklı olarak; alüminyum giydirme cephe tasarımı için sistematik bir yöntem önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
A DESIGN GDIDE FOR ALUMINUM CURTAIN WALLS ORMAN, Hüsnü M. S in Building Science Supervisor : Inst. Yaprak YOLAL May 1990, 198 Pages ABSTRACT This thesis aims to study aluminum curtain walls with all relevant considerations, and to set up a systematic approach for their design. In the first section of the study, the purpose and structure of the thesis is explained; and the history of the aluminum curtain wall and general concepts with related definitions are discussed. The second section comprises the design factors and parameters for curtain walls including the stages of an architectural design and dimensional and performance criteria. In the third section, the materials, elements, and constructional systems of aluminum curtain wall are examined and followed by the fourth section which discusses the execution process of curtain wall construction. In the last section of the thesis, a systematic approach to an aluminum curtain wall design is set up in the light of the principles studied in this thesis, with particular attention to the performance criteria.