Temel bankacılık işlemleri kapsamındaki kredi kartları uygulamasının şube ortamlarında yürütülmesine yönelik bir otomasyon modeli tasarımı
Designing branch otomation model of credit card application in basic banking transactions
- Tez No: 96608
- Danışmanlar: DOÇ. DR. LEVENT TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kredi kartı, otomasyon, on-line”, ayrık sistem, bankacılık uygulamaları, Credit card, otomation, on-line”, separate system, banking application
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 215
Özet
V ÖZET TEMEL BANKACILIK İŞLEMLERİ KAPSAMINDAKİ KREDİ KARTLARI UYGULAMASININ, ŞUBE ORTAMLARINDA YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK BİR OTOMASYON MODELİ TASARIMI DURAN, Tayfun Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Levent TOKER Ocak 2000, 237 sayfa Bu tez çalışmasında amaç şube ortamlarında ana bankacılık sisteminden ayrık çalışabilen bir kredi kartı yönetim sistemi otomasyonu tasarlanması ve bu yapı ile bankacılık yazılımlarının iyileştirilmesidir. Geliştirilecek olan sistemin diğer bir katkısı ise kredi kartları uygulamasıyla ilgili bilgilerin, elle yürütülmekte olması nedeniyle yanlışlıkların oluşması ve işlemlerin oldukça gecikmeli biçimde yürütülmesi engellenecektir. Kredi kartları yönetim sisteminin ana bankacılık uygulamalarından ayrı bir yapıda çalışması ile elde edilecek yeni sistem model olarak alınarak, ana bankacılık sisteminden ayrık çalışabilen diğer bankacılık işlemleri de, birarada çalışmak zorunda olan modüllerden farklı bir sistem altında toplanacaktır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT DESIGNING BRANCH OTOMATION MODEL OF CREDIT CARD APPLICATION IN BASIC BANKING TRANSACTIONS DURAN, Tayfun MSc in Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Levent TOKER January 2000, 237 pages In this thesis, constructing a credit card management sytem that can work separately from the main banking application system in branches has been studied. The aim of this system is to improve the banking software. Banking sytems are used very intensivly and have a lot of“on line”transactions. These reasons result in system locking and running slowly. To solve this problem, to upgrade the hardware is not enough. It is necessery to separate some modules like the credit card management system from main modules to improve the system.. Another benefit of the new system is to reduce the mistakes. After constructing a separate system for the credit card management operation, this system will be a model for developing new banking systems.