Gediz Deltası'nda (İzmir) bulunan polychaeta türlerinin mevsimsel dağılımı
The seasonal disturibution of polychaeta species in Gediz Delta (İzmir)
- Tez No: 96628
- Danışmanlar: PROF.DR. ZEKİ ERGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Izmir Körfezi, Gediz Dehası, Annelida, Poh/chaeta, Mevsimsel dağılım, Izmir Bay, Gediz Delta, Annelida, Polychaeta, Seasonal distribution
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
IV ÖZET GEDİZ DELTASI'NDA (İZMİR) BULUNAN POLYCHAETA TÜRLERİNİN MEVSİMSEL DAĞILIMI TAŞ, Elif Çağrı Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Zeki ERGEN Şubat 2000, 54 sayfa Bu çalışma, Gediz Deltası'nda yaşayan poliketler ve bunların mevsimsel dağılımını saptamak amacıyla yapılmıştır. Bunun için Gediz Nehri'nin denize açıldığı bölge ve civarında seçilen 11 istasyonda Yaz 1998 ve İlkbahar 1999 periyodunda 4 örnekleme yapılmıştır. Çalışma sonunda 6 adedi (Exogone dispar, Micronephtys maiyae, Prionospio multibranchiata, Streblospio shrubsoli, Aricidea claudiae, Aricidae mutabilis ) Türkiye denizleri için yeni kayıt olan 83 poliket türü saptanmıştır. İstasyonlardaki tür sayılarında mevsimsel olarak önemli bir fark görülmemesine karşılık, birey sayısı ve çeşitlilik indeks değerlerinde bazı farklılıklar tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT THE SEASONAL DISTURBBUTION OF POLYCHAETA SPECIES IN GEDIZ DELTA (IZMIR) TAŞ, Elif Çağrı Msc. in Fishery Facility Supervisor: Prof. Dr. Zeki ERGEN February 2000, 54 pages This research was conducted in order to determine polychaeta. species inhabiting Gediz Delta and their seasonal distribution. In this context, 4 sampling were carried out between summer 1998 and spring 1999 at 11 stations selected from the region where Gediz River flows to the sea and its environs. As a result of the study 83 polychaeta species were determined, 6 of which (Exogone dispar, Micronephtys maryae, Prionospio multibranchiata, Streblospio shrubsoli, Aricidea claudiae, Aricidae mutabilis) are new records for Turkish Seas. There was no difference in seasonal number of species among stations; however, some significant differences were determined in number of individuals and diversity index values.