Dijital girişimcilikte iş kurma süreçlerinin araştırılması: Keşifsel bir alan çalışması
Investigation of business establishment processes in digital entrepreneurship: An exploratory field study
  1. Tez No: 966712
  2. Yazar: AGHASAF KHALİLOV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN UYGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital girişimcilik, Pazarlama, Hedef kitleyi belirleme, Etkili mesaj oluşturma, Doğru kanalları kullanma, Digital entrepreneurship, Marketing, Targeting, Creating an effective message, Using the right channels
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Girişimcilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Dijital girişimcilik, internet ve diğer dijital teknolojilerin kullanılarak yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi sürecidir. Dijital girişimcilik, geleneksel girişimciliğe göre daha hızlı ve düşük maliyetle iş kurma imkânı sunmaktadır. Bu nedenle, son yıllarda giderek daha popüler hale gelmektedir. Dijital girişimcilikte pazarlama, yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımı ve pazarlanması için kritik öneme sahiptir. Dijital pazarlama, internet ve diğer dijital kanalların kullanılarak hedef kitleye ulaşmak ve etkileşim kurmak için kullanılan bir pazarlama stratejisidir. Bu tezde, dijital girişimcilikte pazarlama konusu ele alınmıştır. Tezin amacı, dijital girişimcilerin pazarlama faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmelerine yardımcı olmaktır. Tez kapsamında, dijital pazarlamanın temel kavramları ve ilkeleri incelenmiştir. Dijital pazarlamada kullanılan stratejiler ve araçlar tartışılmıştır. Dijital girişimcilikte pazarlama ile ilgili güncel araştırmalar değerlendirilmiştir. Tez sonucunda, dijital girişimcilerin pazarlama faaliyetlerini yürütürken dikkat etmesi gereken bazı hususlar belirlenmiştir. Bu hususlar arasında şunlar yer almaktadır: • Hedef kitleyi doğru belirlemek • Etkili bir mesaj oluşturmak • Doğru kanalları kullanmak • Ölçümleme ve analiz yapmak Bu çalışma, dijital girişimciler için pazarlama alanında önemli bir kaynak niteliğindedir. Tezde yer alan bilgiler, dijital girişimcilerin pazarlama faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmelerine ve başarılı olma şanslarını artırmalarına yardımcı olacaktır.
Özet (Çeviri)
Digital entrepreneurship is the process of bringing new business ideas to life using the internet and other digital technologies. Digital entrepreneurship offers the opportunity to start a business faster and at a lower cost than traditional entrepreneurship. For this reason, it has become increasingly popular in recent years. In digital entrepreneurship, marketing is critical for the promotion and marketing of new products and services. Digital marketing is a marketing strategy that uses the internet and other digital channels to reach and engage with target audiences. This thesis addresses the topic of marketing in digital entrepreneurship. The aim of the thesis is to help digital entrepreneurs to conduct their marketing activities more effectively. Within the thesis, the basic concepts and principles of digital marketing are examined. The strategies and tools used in digital marketing are discussed. Current research on marketing in digital entrepreneurship is evaluated. As a result of the thesis, some aspects that digital entrepreneurs should pay attention to when conducting their marketing activities have been determined. These include: • Targeting the right audience • Creating an effective message • Using the right channels • Measuring and analyzing This study is a valuable resource in the field of marketing for digital entrepreneurs. The information contained in the thesis will help digital entrepreneurs to carry out their marketing activities more effectively and increase their chances of success.