Development of a software for hydraulic profile calculations and layout drawing of activated sludge treatment plants
  1. Tez No: 9688
  2. Yazar: LABEEB MUKHALLALATİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SELÇUK SOYUPAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Aktif çamur, tasarım, pis su arıtımı, hidrolik profil, çizim değiştirme kütükleri, bilgisayar yardımıyla çizim
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
ÖZET AKTİF ÇAMUR ARITIM TESİSLERİNDE HİDROLİK PROFİL HESABI VE PLAN ÇİZİMİ İÇİN YAZILIM GELİŞTİRİLMESİ MÜKHALLALATI, Labeeb Yüksek Lisans Tezi, Çevre Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Selçuk Soyupak Y.Tez Yöneticisi: Doç.Dr.M.A.Sahir Arıkan Haziran 1990, 84 Sayfa Bu çalışma kapsamında, aktif çamur arıtım tesislerinde hidrolik profil hesabı ve plan çizimleri için bir bilgisayar yazılımı geliştirilmiştir. Program, debisi 5.5 ile 25 m3/min (2-9.5 MGD) arasında değişen tipik evsel atıksular için geliştirilmiştir. Yazılım ASCII çizim değiştirme kütüklerini (DXF) üretir ve bu kütükler herhangi bir CAD çizilim paket programında kullanılabilir. Program, arıtma tesisleri için hidrolik profil hesabı yapma ve çizme özelliğine sahiptir. Ayrıca, program havalandırmatanklarındaki orifislerle debi dağılışını analiz etmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A SOFTWARE FOR HYDRAULIC PROFILE CALCULATIONS AND LAYOUT DRAWING OF ACTIVATED SLUDGE TREATMENT PLANTS MUKHALLALATI, Labeeb M.S. in Environmental Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Selçuk SOYUPAK Co-Supervisor: Assoc. Prof.Dr.M.A.Sahir ARIKAN June 1990, 84 pages A computer software was developed to prepare layout drawings and to calculate hydraulic profile for Activated Sludge Treatment Plant design. The program can handle flow rates from 2 to 9.5 MGD (5.5 to 25.0 ms/min. ) for domestic wastewater with typical characteristics. The software produces Drawing Interchange (DXF) files, which are ASCII text files, and these files can be utilized by any CAD drafting package. The program also calculates the hydraulic profiles for activated sludge treatment plants and analyzes the flow distribution to the aeration tanks by submerged iiiorifices. Key words : Activated Sludge Process, Design, Sewage Treatment, Hydraulic Profile, Drawing Interchange Files, Computer Aided Drafting Science Code : 615.01.02 ^ IV