Kuluçka merkezlerinin girişime katkı düzeylerine ilişkin girişimcilerin bakış açılarının incelenmesi
Examination of entrepreneurs' perspectives on the levels of contribution of incubation centers to the initiative
  1. Tez No: 972130
  2. Yazar: BERK ERGÜN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLTEN GÜMÜŞTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Girişim, Girişimcilik, Kuluçka merkezleri, Interference, Entrepreneurship, Incubators
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
Özet
Günümüzde bireyler, geleneksel kurumsal yapılarda çalışmak yerine, kendi işlerini kurup yönetmeyi tercih etmektedir. Bu eğilimin temelinde yalnızca bağımsız hareket etme arzusu değil, aynı zamanda topluma katkı sağlama ve çeşitli alanlarda yenilik yaratma isteği de yatmaktadır. Bununla birlikte, girişimcilik süreci farklı evrelerde çeşitli zorluklar ve belirsizliklerle karşılaşılabilmektedir. Pek çok girişimci, süreç içinde nasıl ilerleyeceği konusunda kararsız kalmakta ya da fikirlerini hayata geçirme konusunda yeterli desteği bulamamaktadır. Bu noktada, girişimcilere rehberlik eden ve projelerini geliştirmeleri için olanak sunan kuluçka merkezleri önemli bir işlev üstlenmektedir. Bu araştırma, kuluçka merkezlerinin girişime katkı düzeylerini ve bu merkezlerin işlevselliğine yönelik görüşlerini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma kapsamında farklı sektörlerden 17 girişimciyle görüşmeler yapılmış, elde edilen veriler MAXQDA adlı nitel analiz yazılımı kullanılarak değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, individuals prefer to establish and manage their own businesses rather than working within traditional corporate structures. This trend is driven not only by the desire for independence but also by the aspiration to contribute to society and to introduce innovation across various fields. However, the entrepreneurial process can involve various challenges and uncertainties at different stages. Many entrepreneurs struggle with indecision about how to proceed or face difficulties in finding adequate support to bring their ideas to life. At this point, incubation centers play a vital role by guiding entrepreneurs and providing opportunities to develop their projects. This study was conducted to examine the contribution levels of incubation centers to entrepreneurship and entrepreneurs' perspectives on the functionality of these centers. As part of the research, interviews were held with 17 entrepreneurs from various sectors, and the data collected were analyzed using the qualitative analysis software called MAXQDA.