The relevance of Malek Bennabi's thought in treating violent extremism and terrorism phenomena: Cultural approach
Şiddetli aşırılık ve terörizm akımlara karşı kültürel bir yaklaşım: Malek Bennabi'nin düşüncesi
  1. Tez No: 972796
  2. Yazar: DJALLEL KHECHİB
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. ALİ ERKEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Malek Bennabi, Fikirler Evreni, Entelektüel Güvenlik, Şiddetli Aşırılıkçılık ve Terörizm, Malek Bennabi, Realm of Ideas, Intellectual Security, Violent Extremism, and Terrorism
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
Özet
Bu çalışma şiddete dayalı aşırı akımlar ve terörizme karşı Malek Bennebi'nin fikirlerini incelemeyi amaçlar. Malek Binnebi objeler ve bireyler alemine nazaran fikirler alemini öncelemiştir. Bu çalışma fikri sahasının aşırlık içeren yönelimlere karşı siyasi, ekonomik ve güvenlik araçlarının kullanımında ne kadar önem taşıdığını tartışır. Malek Binnebi'nin kültürel yaklaşımı siyasette şiddet meselesine yönelik ciddi bir bakış açısı sunar. Kendi yaşadığı dönemde bugünkü ölçüde şiddet yaşanmamış ve konu ile birebir muhtap olmamış olsa da bu çalışma Binnebi'nin fikirlerinin İslam Dünyasında şiddet içeren aşırlıklar ve terörizm meselesine karşı somut bir rehber olabileceğini iddia eder.
Özet (Çeviri)
The study attempts to investigate Malek Bennabi's views in response to the rise of violent extremism and terrorism in the Muslim world. Malek Bennabi prioritizes“the realm of ideas”at the expense of the realm of objects and the realm of individuals. This study discusses the importance of ideas in using political, economic and security tools against extremist practices. Malek Bennabi's cultural approach provides an insight into the question of violence in politics. Even though he did not witness an era of violent extremism and specifically dealt with these problematics, this thesis argues that Bennabi's perspective offers substantial guidance in dealing with violent extremism and terrorism in the Muslim World.