Female Entrepreneurship in Conservative Society: Non-Conformist Women's Dilemma
Muhafazakar Toplumlarda Kadın Girişimciliği: Nonkonformist Kadınların İkilemi
  1. Tez No: 983243
  2. Yazar: AHMET RUTKAY ARDOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. IRENE TINAGLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni kurumsalcılık, Neo-institutionalism
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Charles Iıı Unıversıty Of Madrıd (unıversıdad Carlos Iıı de Madrıd)
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
Özet
Bu tezin amacı, Avrupa Değerler Araştırması'ndan elde edilen verileri kullanarak tekil değer-tutumların ve sosyal ağların girişimcilik alanında cinsiyet eşitsizliği üzerindeki etkisini araştırmaktır. Muhafazakar bir toplumda kurallara uymayan bir kadının girişimciliğe ilgi duyma olasılığının diğerlerine göre daha yüksek olduğunu, ancak sosyal ağının olmaması nedeniyle girişimcilik başarısının engelleneceğini savunuyorum. Bu nedenle, belirli durumlarda hangi faktörün daha etkili olduğunu bulmak ve bulgulara göre politikalar geliştirmek önemlidir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to investigate the influence of single values-attitudes and the social networks on gender gap in entrepreneurship using data from the European Values Survey. I argue that a non-conformist woman is more likely to be into entrepreneurship than the rest in a conservative society, however chances of her entrepreneurial success is going to be hampered by the lack of her social network. Thus, it is essential to find out which factor is more influential in certain circumstances and develop policies based on the findings.