Türkiye'de kamu yönetimi eğitimi: Üniversitelerin kamu yönetimi bölümlerinde bir uygulama (1996-1997 öğretim yılı)
  1. Tez No: 98895
  2. Yazar: OKTAY ALKUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL KARTAL
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, Yönetici, Eğitim, Kamu Yönetimi Eğitimi, Yönetici Eğitimi. Kamu Yönetimi Bölümü, Öğretim Elemanları, Öğrenciler, Ders Programları
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 339
Özet
IV ÖZET VE ANAHTAR KELİMELER Türkiye'deki üniversitelerin kamu yönetimi bölümlerindeki kamu yönetimi eğitimi, bir yandan genel eğitim sorunlarının ve diğer yandan kamu yönetimi eğitimine özgü sorunların etkisi altındadır. Türkiye'deki üniversitelerin kamu yönetimi bölümlerindeki kamu yönetimi eğitimi öğretim elemanları, öğrenciler ve ders programlan tarafından şekillendirilmektedir. Bu araştırmada, kamu yönetimi eğitimine özgü sorunlar öğretim elemanları, öğrenciler ve ders programları bakımından incelenmiş ve bu sorunların çözümüne ilişkin öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT AND KEY WORDS The education of public administration in the departments of public administration in the Universities in Turkey are under the influence of the problems which are peculiar to both the education in general and education of public administration. The education of public administration in the departments of public administration in the universities in Turkey are formed by instructers, students and course curricula. In this research problems peculiar to public administration education are exemined from the view of instructers, students and course curricula and proposals to solve thees problems are offered. The Key Words of the Research: Administration, Administrator, Education, Education of Public Administration, Education of Administrator, Department of Public Administration, Instructors, Students, Course Curriculum.