Ortopedik özürlülerin sosyalleşmesinde sporun fonksiyonu
Functions of sport at socialization of orthopaedic disabilited persons
- Tez No: 99275
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. M. BÜLENT ASMA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Orthopaedic disability, sport, socialization. VI
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
oz Bu çalışma, ortopedik özürlülerin spor yapmasının sosyalleşmelerinde etkili olup olmadığının, etkili ise etki düzeyinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, Van Ortopedik Özürlüler Derneği aracılığıyla ulaşıla bilinen ve yaşlan 15 ile 36 arasında değişen 40 ortopedik özürlü deneğe anket uygulaması yapılmıştır. Deneklerin yansı spor yapan, yansı da spor yapmayan ortopedik özürlüler arasından seçilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The purpose of this study is to determine the effects of sports on social life in orthopedic disability. If the sports affect their social life what is the level of sulh effects. In this study, a poll was done on 40 orthopedic disability, aged 15 to 36. Van Orthopedic Disability Association helped us to find people. Samples were chosen from half of them doing sports regularly and the others not doing sports. The results of our poll were analyzed with SAS pocket program and X2 test used. According to results there is a significant relation between doing sports and having a good relation with community (p 0.05).