Sanatçı influencerlar: Mohammed hetlr örneği
Artist influencers: The case of Mohammed hetlr
  1. Tez No: 999047
  2. Yazar: AMANI ALI MOHSIN ALBOZARKA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDULLAH MERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital etkileyenler, Sanat pazarlaması, Sosyal pazarlama, Ürün pazarlaması, Digital influencers, Arts marketing, Social marketing, Product marketing
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Sanat Dalı
Özet
Sosyal medya; teknolojik ilerleme ve dijital dönüşümün bir sonucu olarak insan yaşamının bir parçası haline gelmiştir. Görsellerin, ürünlerin, sanatın ve sanatçıların tanıtımında çok geniş kitlelere ulaşımını hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Instagram pazarlaması bunun bir örneğidir. Bu çalışmada“Görsel Sanatlarda Influencer Pazarlaması: Mohammed Hetlr Üzerinden Bir İnceleme”konusu ele alınmıştır. Bu çalışmanın önemi, influencerların ürün ve markaları nasıl tanıttığını göstermesinden kaynaklanmaktadır. Sosyal medya fenomenleri, milyonlarca kişiye ulaşarak markaların tanıtımında önemli bir rol oynamaktadır. Influencer pazarlama, özellikle son yıllarda popüler bir görsel ve ürün tanıtım aracı olarak Instagram'da (fotoğraf ve video paylaşım uygulaması) popüler hale gelmiştir. Çalışmanın amacı, influencerın sanat eserlerini sosyal medya siteleri aracılığıyla nasıl tanıttığını öğrenmek, sanatçı Mohammed Hetlr'in sanatsal çalışmalarını tanıtmak için kullandığı video türlerini tanımlamak, ve influencerın ürünlerini tanıtmak için kullandıkları ikna edici yöntemleri belirlemek. Bu çalışma üç bölümden oluşmuştur. İlk bölümde geleneksel pazarlama ile dijital pazarlama arasındaki farktan ve sanatsal ürünlerin tanıtılma yollarından bahsedilmektedir. Çalışmanın ikinci bölümünde sosyal medyanın tanımı, tarihçesi, avantajları ve dezavantajları sunulmaktadır. Bu çalışmanın son kısmı olan üçüncü bölümünde, Influencer kavramı ele alınarak, başta Instagram platformu olmak üzere sosyal medya platformlarındaki reklamlar açıklanmaktadır. Araştırmada ikisi Türk, üçü yabancı olmak üzere Instagram'daki beş influencer ele alınmıştır. Bu Influencerlar takipçi sayılarına, gönderi sayılarına ve izleyici katılımına göre incelenmiştir. Çalışma sonucunda sanat ve sanatsal ürünlerin influencerlar aracılığı ile sosyal medya üzerinden pazarlamasını, pazarlama esnasında ikna yöntemlerini ve sonuçlarını içeren kapsamlı bir çalışma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Social media has become a part of human life as a result of technological advancement and digital transformation. It enables visuals, products, art and artists to reach very large audiences quickly in their promotion. Instagram marketing is an example of this. This study covers the topic of“Influencer Marketing in Visual Arts: A Review on Mohammed Hetlr”. The importance of this study stems from the fact that it shows how influencers promote products and brands. Social media phenomena play an important role in the promotion of brands by reaching millions of people. Influencer marketing has become popular on Instagram (a photo and video sharing application) as a popular visual and product promotion tool, especially in recent years. The aim of the study is to learn how influencers promote their artworks through social media sites, to define the types of videos used by artist Mohammed Hetlr to promote his artistic works, and to determine the persuasive methods used by influencers to promote their products. This study consists of three parts. The first part discusses the difference between traditional marketing and digital marketing and the ways in which artistic products are promoted. The second part of the study presents the definition, history, advantages and disadvantages of social media. The third part, which is the last part of this study, examines the concept of Influencer and explains advertisements on social media platforms, especially Instagram. Five influencers on Instagram, two of whom are Turkish and three of whom are foreign, were examined in the study. These influencers were examined according to their follower counts, post counts and audience participation. As a result of the study, a comprehensive study was conducted that included the marketing of art and artistic products via social media through influencers, persuasion methods during marketing and their results.