The Role of In-Group Identification and Emotion Regulation in Behavioural Intentions towards Syrian Refugees
Suriyeli Mültecilere Yönelik Davranışsal Niyetlerde Grup İçi Özdeşimin ve Duygu Düzenlemenin Rolü
  1. Tez No: 1011134
  2. Yazar: MERVE ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: DR. PATON YAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: duygu düzenleme, bilişsel yeniden değerlendirme, baskılama, empati, gruplar arası tutumlar, emotion regulation, cognitive reappraisal, expressive suppression, empathy, intergroup attitudes
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: London School Of Economıcs And Polıtıcal Scıence
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Psikoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sosyal Psikoloji Bilim Dalı
Özet
ÖZ Duygu düzenleme üzerine yapılan araştırmalar, bilişsel yeniden değerlendirmenin bireyler için olumlu bilişsel, duygusal ve kişilerarası sonuçlar doğurduğunu, baskılamanın ise daha olumsuz sonuçlarla ilişkilendirildiğini öne sürmektedir. Ancak, bugüne kadar yapılan çalışmalar genellikle bireysel düzeyde duygu düzenlemeye odaklanmıştır. Bu çalışmanın amacı, farklı duygu düzenleme stratejilerinin, yani bilişsel yeniden değerlendirme ve baskılamanın, grupla özdeşime bağlı olarak Suriyeli mültecilere yönelik davranışsal niyetleri nasıl etkileyebileceğini araştırmaktır. Çalışmanın ilk kısmında, düşük özdeşime sahip olup bilişsel yeniden değerlendirme koşuluna atanan katılımcıların, mültecilere yönelik empati seviyelerinin baskılama koşulundaki katılımcılara kıyasla daha yüksek olduğunu bulduk. Buna karşılık, yüksek özdeşime sahip olup baskılama kullanmaları talimatı verilen katılımcılar, bilişsel yeniden değerlendirme talimatı alanlara kıyasla mültecilere karşı daha fazla empati hissettiler. Çalışmanın ikinci kısmı, Suriyeli mülteciler yararına kolektif eyleme katılma ve onlara yardım etme olasılığının, düşük özdeşime sahip olup ve bilişsel yeniden değerlendirme stratejisini kullanan katılımcılar için, baskılama kullananlara kıyasla daha yüksek olduğunu gösterdi. Yüksek özdeşim grubunda ise tam tersi bir örüntü gözlemlendi: Bilişsel yeniden değerlendirme talimatı alan katılımcılar, kolektif eylemlere katılma ve yardım davranışlarında bulunma konusunda daha az istekli olmuştur. Kaçınma ve olumsuz kolektif eylem bağlamında ise duygu düzenleme ve özdeşim koşulları arasında bir etkileşim bulunmadığı gibi, ana etkiler de gözlenmedi. Bu çalışmanın bulguları, mevcut duygu düzenleme literatürüne katkıda bulunmuş ve grup düzeyinde duygu düzenleme stratejilerinin sosyal sonuçlarına ışık tutmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Research on emotion regulation suggests that cognitive reappraisal has positive cognitive, affective and interpersonal consequences whereas expressive suppression is linked to more negative outcomes for individuals. However, studies to date have focused emotion regulation at the individual level. The aim of this study was to investigate how different emotion regulation strategies, namely cognitive reappraisal and suppression, can influence individuals' behavioural intentions towards Syrian refugees as a function of group identification. In the first part of the study, we found that participants in the low identification and reappraisal conditions reported higher level of empathy for refugees compared to those in the suppression condition. In contrast, participants with high identification who were instructed to use suppression felt more empathy towards refugees than those who received cognitive reappraisal instructions. The second part of the study showed that the likelihood of joining a collective action for the benefit of Syrian refugees and helping them was higher for participants with low identification who used the reappraisal strategy compared to those who used suppression. The pattern was the opposite for high-identifiers: participants who received reappraisal instructions were less likely to engage in collective actions and helping behaviours. For avoidance and negative collective action, there was neither an interaction between emotion regulation and identification conditions nor main effects of these variables. The findings of this study contribute to the existing emotion regulation literature and shed light on the social consequences of group-level emotion regulation strategies.