A simulation approach to modeling traffic in construction zones
Karayolu inşaat alanlarında trafik modellemesi için bir simülasyon yaklaşımı
- Tez No: 1012704
- Danışmanlar: PROF. DR. HELMUT T. ZWAHLEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Monte Carlo benzetimi, Monte Carlo simulation
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ohıo Unıversıty
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Bilim Dalı
Özet
ARENA simülasyon programı kullanılarak, şerit sayısının inşaat çalışmaları nedeniyle azaltıldığı trafik durumunu (darboğaz) modellemek için bir simülasyon modeli tasarlanmıştır. ARENA simülasyon modeli, yaklaşık 1750 modülden (ifadeler) oluşur ve modelde atanmış belirli özelliklere sahip bir araba veya kamyonu temsil etmek için varlık – taşıyıcı çiftlerini kullanır. Model, aynı yönde iki şeritli bir yol trafiğini inşaat bölgesinde bir şerite indirme amacıyla geliştirilmiştir. Model, bir bilgisayarda çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Modeli çalıştırmak için en az 2 GHz işlemci hızı ve en az 256 MB RAM tercih edilir. Simülasyon için ARENA Araştırma Sürümü 7.01 kullanılmalıdır. Simülasyon modeli, bir hafta içi günü için 24 saatlik bir süre boyunca çalıştırıldı. ARENA simülasyon modeli için girdi değişkenleri olarak kullanılan veriler, 2004 yazında Rootstown, Ohio yakınlarındaki I-76 Westbound inşaat bölgesinde Ohio Ulaştırma Bakanlığı adına“Geliştirilmiş Çalışma Bölgesi Tasarım Yönergeleri ve Çalışma Bölgelerinde Geliştirilmiş Seyahat Gecikmeleri Modeli”başlıklı projenin bir parçası olarak toplandı. Bu veriler, simülasyon modelinin girdileri ve doğrulaması olarak kullanılmak üzere analiz edildi. Gözlemlenen ve toplanan gerçek trafik hacimlerinin şerit azaltma alanında kuyruklara (iki şeritten tek şeride şerit azaltma) neden olacak kadar yüksek olmaması nedeniyle ARENA modeli tam olarak değerlendirilemedi. Gerçek dünyada incelenen nispeten düşük trafik yoğunluğu için ARENA modeli ve QuickZone modeli herhangi bir kuyruk veya gecikme göstermedi.
Özet (Çeviri)
A simulation model has been designed to model the traffic when the number of lanes has been reduced due to construction work (bottleneck) using the ARENA simulation program. The ARENA simulation model consists of about 1750 modules (statements) and it uses the entity – transporter pairs to represent either a car or a truck with specific features assigned in the model. The model is developed to simulate two lane road traffic in same direction reduced to one lane through the construction zone. The model was designed to run on a PC. A minimum processor speed of 2 GHz and at least 256 MB of RAM is desirable to run the model. The ARENA Research Version 7.01 must be used for the simulation. The simulation model was run for a 24 hours time period for a weekday. The data used as input variables for the ARENA simulation model were collected during summer 2004 at the I-76 Westbound construction zone near Rootstown, Ohio as a part of the project entitled“Improved Work Zone Design Guidelines and Enhanced Model of Travel Delays in Work Zones”for Ohio Department of Transportation. This data was analyzed in order to be used as input and validation for the simulation model. The ARENA model could not be fully evaluated since the actual traffic volumes which were observed and collected were not high enough to cause queues in the lane reduction area (lane reduction from two lanes to one lane). For the relatively low traffic volume investigated in the real world the ARENA model, as well as the QuickZone model did not indicate any queues and delays.