Güvenlik kavramı içerisinde jandarmanın yeri
The Place of gendarme in security concept
  1. Tez No: 101724
  2. Yazar: EFKAN GÜLER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HALİL İ. ÜLKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Security, Gendarme
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET Güvenlik Kavramı İçerisinde Jandarmanın Yeri GÜLER, Efkan Yüksek Lisans Tezi, Kamu Yönetimi Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. i. Halil ÜLKER Haziran 2001, VIII + 90 sayfa Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Kuvvetlerinin güvenlik kavramı içerisindeki yerini inceleme konusu yapmıştır. Altı Bölümden oluşan bu çalışmada; genel kolluk hizmeti; jandarmanın tarihsel gelişimi; T.C. Jandarmasının bağlılığı, teşkilatlanması ve genel olarak görevleri; Jandarma iç güvenlik birliklerinin yetki ve görevleri; Jandarmanın idari ve adli kolluk hizmetlerinin yasal dayanakları; Jandarmanın emniyet ve asayiş hizmetlerinin yürütülmesi esnasında idari ve adli makamlarla olan ilişkileri ve işbirliği konulan incelenmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında ise T.C. Jandarmasının iç güvenlik hizmetleri içerisindeki konumu belirlenmeye çalışılmıştır. Anahtar kelimeler : Güvenlik, Jandarma II
Özet (Çeviri)
Abstract The Place of Gendarme in Security Concept GÜLER, Efkan Master of Art Thesis, Department of Public Administration Thesis Adviser: Ph. D I.Halil ÜLKER June 2001, pages: VIII + 90 This study has dealt with the place of Turkish Republic Gendarme Forces in security concept. in the study consisting of six parts general police service, historical development of Gendarme police dependance of Turkish Republic Gendarme, organization of Gendarme and general duties, the authorization and duties of Gendarme domestic security units, legal bases of Gendarme' s administrative and judicial police services, during carrying out security and public order service collaboration and interaction with administrative and judicial offices have been studied. At the end of the study the place of Turkish Republic Gendarme in domestic security services has been tried to be determined.