Kazakhstan: Transition to democracy?
Kazakistan: Demokrasiye geçişmi?
- Tez No: 101987
- Danışmanlar: PROF.DR. ERGUN ÖZBUDUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Eski Sovyetler Birliği ülkeleri, Kazakistan, Demokrasiye geçiş IV, Former Soviet Union, Kazakhstan, Democratic transition. Ill
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
ÖZET Kazakistan: Demokrasiye Geçiş Mi? Tokhtarbayev, Ozat Master, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ergun Özbudun Eylül 2001 Bu çalışma Kazakistan'a özgü demokrasiye geçiş yolu üzerinde yoğunlaşmaktadır. Tez yazan, Kazakistan tarihini inceledikten sonra, Kazakistan'ın demokrasiye geçiş yolunu etkileyegelen toplumsal, ulusal, siyasal ve devlet yapılarını, siyasal liderlerini ve uluslararası etkenleri ele almaktadır. Bununla birlikte, çalışma Kazakistan'ın gelecek perspektifleri de kapsamakta ve konu üzerinde nelerin yapılması gerektiği ile ilgili önerileri de içermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT KAZAKHSTAN: TRANSITION TO DEMOCRACY? Tokhtarbayev, Ozat M.A., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Prof. Dr. Ergun Özbudun September 2001 This thesis focuses on the Kazakhstani way of transition to democracy. After having analysed the history of Kazakhstan, the author examines social, national, political and state structures, political leaders and international factors have affected Kazakhstan's transition to democracy. However, the thesis encompasses future perspectives of the Republic and includes suggestions on what should be done on the subject as well.