Ankara mezarlıklarında kullanılan canlı ve cansız peyzaj materyallerinin bakım onarım ve işletim planlaması açısından irdelenmesi
Examing the living and non living landscape materials used in cemeteries of Ankara from the point of maintanance reclamation and managements
  1. Tez No: 104398
  2. Yazar: ÖZLEM KESER ÇALBAYRAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN MEMLUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Death, grave, cemetery, Ankara, cemetery management, cemetery maintenance
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ANKARA MEZARLIKLARINDA KULLANILAN CANLİ VE CANSIZ PEYZAJ MATERYALLERİNİN BAKIM ONARIM VE İŞLETİM PLANLAMASI AÇISINDAN İRDELENMESİ Özlem ( KESER ) ÇALBAYRAM Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı AnabiIİm Dalı Danışman ; Prof. Dr. Yalçın MEMLÛK Çalışmada tarihi gelişim sOrcct sonunda gelinen günümüz mezarlıkları ile bağlantılı olarak Ankara kenti mezarlıkları ve bu mezarlıklarda kullanılan peyzaj unsurlarının şu andaki durumları belirtilmiştîr.Ankara mezarlıklarının bağlı olduğu Ankara Büyükşelıİr Belediyesi Mezarlıklar MüdürlüğB'nfln bu peyzaj materyallerinin bakım ı.onanmı ve işletim planlaması konusunda nasıl bir organizasyon sistemi kurduğu,ne gibi çalışmalar yaptığı saptanmıştır. Yapılan saptamalar sonucunda bu konudaki eksikliklcr,yanlışlıklar ortaya koyulmuş ve mezarlıkların artık genel imajından çıkıp kent içi yeşil alan dokusuna katkıda bulunmaları ve kent parkt görevini üstlenebilmeleri için öneriler sunulmuştur. Eksiklik ve yanlışlıkların giderilebilmesi İçin yapılacak çalışmalarda izlenebilecek yöntemler tarif edilmiştir. 2001,103 sayfa ANAHTAR KELİMELER: ölüm, mezar, mezarlık, Ankara, mezarlık işletimi, mezarlık bakımı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis i EXAMING THE LIVING AND NON-LIVING LANDSCAPE MATERIALS USED IN CEMETERIES OF ANKARA FROM THE POINT OF MAINTANANCE RECLAMATION AND MANAGEMENTS Özlem ( KESER ) ÇALBAYRAM Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Supervisor PruCDr. Yalçın MEMLÛK This study in relation with the present ccmeteries,the subject of cemeteries of Ankara.landscape materials used in these cemeteries and the present conditions of these compenents are dcfmed.In this study.the management and organization plans about the landscape materials of the Ankara Bigcity Municipality Cemeteries Directorate;») whom Ankara Cemeteries arc connected to;are identified. With the results acquired the deficiencies and mistakes arc defined Also proposals about altering the general image of cemeteries and make them the green areas and park places of the metropol are introduced/The methods to be followed in the proffcsionnl studies to eliminate these mistakes and deficiences are also explained. 2001, 103 pages