Potentilla recta L. (Rosaceae) grup A, B, ve C polen morfolojilerinin ışık elektron mikroskoplarında karşılaştırmalı incelenmesi
The comparison of the pollen morphology of potentilla recta L. (Rosaceae) group A, B, and C by using light and electron microscopes
- Tez No: 104479
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NUR MÜNEVVER PINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Potentilla recta L. (Rosaceae), pollen morphology
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu araştırmada, dış morfolojik özelliklerine göre ayırt edilmekte zorluk çekilen ve taksonomik problemleri bulunan Potentilla recta L. (Rosaceae) A, B ve C grublan polenlerinin morfolojileri, ışık ve elektron mikroskoplarında karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Her grubun ayn ayn palinolojik tanımlan yapılmıştır. Her 3 grubun polenleri monad, trikolporat ve prolat'dır. Omemantasyon striat ve mikroperforat'tır. Polen morfolojik özelliklerine göre bu 3 grub birbirine büyük benzerlik göstermektedir.ANAHTAR KELİMELER: Potentilla recta L. (Rosaceae), polen morfolojisi
Özet (Çeviri)
In this study, pollen morphologies of the groups A, B, and C of Potentilla recta L. (Rosaceae), the identifications of which are morphologically difficult and have some taxonomic problems were comparatively examined under the light and electron microscopes. Pollen descriptions were given for each group. Pollens are monad, tricolporate, and prolate in all groups. Omemantation is both striate and microperforate. Groups seem similar in the regard of pollen morphologic features.