Artvin İlinin koyun yetiştiriciliğinin yapısal özellikleri
Structural characteristics of sheep rearing in Artvin province
  1. Tez No: 104540
  2. Yazar: SELÇUK AYDIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜRSEL DELLAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Artvin province, sheep breeding, structural characteristics
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ARTVİN İLİ KOYUN YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAPISAL ÖZELLİKLERİ Selçuk AYDIN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Gürsel DELLAL Bu araştırmada; Artvin ilinde Merkez, Şavşat, Yusufeli ve Ardanuç ilçelerinde koyun yetiştiriciliğinin bazı yapısal özellikleri incelenmiştir. Koyunculuk işletmelerinde yapısal özellikler olarak üretim sistemleri, barınak özellikleri, yayla ve mera kullanımı, su kaynaklan, çoban kullanımı, kış bakımı ve beslemesi, sürü sağlığını koruma uygulamaları ve koç katımı, kuzulama, sağım, kuzu büyütme ve kırkım dönemine ilişkin özellikler ve uygulamalar araştırılmıştır. 2001, 33 Sayfe ANAHTAR KELİMELER: Artvin ili, koyun yetiştiriciliği, yapısal özellikler
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis STRUCTURAL CHARACTERISTICS OF SHEEP REARING IN ARTVİN PROVINCE Selçuk AYDIN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Animal Science Supervisor Assoc. Prof. Dr. Gürsel DELLAL In this research, some characteristics of sheep rearing in the district of Center, Şavşat, Yusufeli and Ardanuç in the Artvin province were examined. It was researched that production systems, shelter characteristics, utilization of pasture and plateau, sources of water, utilization of shepherd, winter management and nutrition, applications of herd health and characteristics and applications of breeding season, lambing, milking, lamb growing and shearing period as structural characteristics in the sheep farmings. 2001, 33 pages.