A Computational experiment on a gas loaded free-electron-laser
- Tez No: 10501
- Danışmanlar: PROF. DR. SADRETTİN SİNMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: LASER, REB, FEL, GFEL, Wiggler, Undulator, Computational Experiment. SCIENCE CODE : 609.01.03
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
GAZ DOLDURULMUŞ SERBEST ELEKTRON LASER ÜZERİNE DENEYSEL BİR HESAPLAMA ELBIRj ismet Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 50 sayfa, Eylül 1990 ÖZET Bu çalışmada gaz doldurulmuş bir Serbest Elektron Laser üzerine gerekli matematiksel model ve algoritmalar hazırlandıktan sonra deneysel hesaplamalar yapılmıştır. Gaz ortamı olarak hem Hidrojen hem Helyum kullanılmış ve daha öncede gösterildiği gibi gaz kullanmanın çeşitli avantajları ortaya çıkmıştır. Bir gaz doldurulmuş serbest elektron Laserde en uygun gaz ortamının Hidrojen ile sağlandığını bu çalışmamda ortaya koydum. Anahtar sözcükten LAZER REB FEL GFEL Wiggler Undulator Hesapsal Deney
Özet (Çeviri)
A COMPUTATIONAL EXPERIMENT ON A GAS LOADED FREE ELECTRON LASER ELBIR, I sine t Faculty of Engineering Department of Electrical and Electronics Supervisors Prof. Dr. Sadrettin SINMAN 58 Pages, Sept-1990 ABSTRACT The purpose of this thesis is to realise some experiments numerically on a gas loaded free electron laser by means of computer programs after making algorithms based on a mathematical model. Both Hydrogen and Helium are used as the gaseous medium. As it was shown before that adding a gaseous medium has many advantages I have shown that Hydrogen is the most suitable gas to use in a SFEL.