A Message hondling system implementation x-400 on token ring
  1. Tez No: 10503
  2. Yazar: YAVUZ YARDIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Message Handling System, Electronic Mail, X.400, Computer Networks, IBM NETBIOS
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
ÖZET BİR MESAJ AKTARIM SİSTEMİ UYGULAMASI YARDIM, İsmail Yavuz Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Orta Doğru Teknik Üniversitesi Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Semih Bilgen Eylül 1990, 80 Sayfa Açık Sistem Bağlaşımı (OSI) modelinin kullanıcı katmanında yer alan mesaj aktarım işlevi, bilgisayar ağlarında en çok aranan hizmetler arasındadır. Bu tezde X.400 önerileri doğrultusunda, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilmiş olan bir Mesaj Aktarım Yazılımı anlatılmıştır. Söz konusu yazılım, bir mesaj iletim altkatmanı, ve bir kullanıcı aracısı altkatmanından oluşmuştur. Bu yapı ise OSI modelini desteklemektedir. Anahtar Kelimeler : Mesaj Aktarım Sistemi, Elektronik Posta, X.400, Bilgisayar Ağları, IBM NETBIOS. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MESSAGE HANDLING SYSTEM IMPLEMENTATION YARDIM, İsmail Yavuz M.S. in Electrical and Electronics Engineering Middle East Technical University Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Semih Bilgen September 1990, 80 Pages The Message Handling System, which lies in the Application Layer of Open Systems Interconnection (OSI) reference model is one of the most popular services in computer networks. The Message Handling software supporting the X.400 recommendations, developed in Middle East Technical University, is described in this thesis. This software consists of a Message Transfer sub-layer, and a User Agent sub-layer. This structure supports the OSI model.