The Probable impact of Turkey's candidacy to the European Union on the Turkish administrative system
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylığının Türk yönetim sistemine olası etkileri
  1. Tez No: 105075
  2. Yazar: ASUMAN GÖKSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞİNASİ AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupalılaşma, genişleme, Türk Yönetim Sistemi. iv, Europeanisation, Enlargement, Turkish Administrative System. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 240
Özet
Bu çalışmanın temel sorusu, Türkiye'nin Avrupa Birliği adaylığının Türk Yönetim Sistemine olası yansımalarının incelenmesidir. Çalışma, özelde kurumsal yapı üzrindeki etkiyi incelediğinden, kurumlar analiz birimi olarak kullanılacaktır. Reformlar, yeniden düzenlemeler ve kurulmalar şeklindeki değişikliklerin tüm yönetim sisteminde meydana getireceği değişikliklerin hesabını çıkartmak ve bu değişikliklerin bir grup“prensip”çerçevesinde yansımalarını gösterebilmek bu çalışmanın belkemiğini oluşturmaktadır. Çalışma boyunca, Avrupa Birliğinin özellikle geçmiş ve mevcut deneyimleri ile genişleme süreci, ve Avrupalılaşma literatürü gibi değişik teorik çerçeveler kullanılmaktadır. Bu anlamda genişleme Avrupalılaşmanın bir aracı olarak algılanmaktadır.
Özet (Çeviri)
The main question of the study is the examination of the probable impact of the candidacy to the EU on the Turkish Administrative System. Since the study will explore the impact, particularly, on the institutional set up, the institutions will be used as a unit of analysis. To be able to make a clear account of the changes in the structure of the whole administrative system in forms of reformations, rearrangements and establishments; as well as the implications of these changes due to a particular set of“principles”is the backbone of the study. Different frame of references is used throughout the study such as the enlargement process of the EU, with its previous and present experiences, and the Europeanisation literature. In this sense, enlargement is considered as a tool of Europeanisation.