An Analysis of Tekadres.com e-recruitment application service providing practice
Tekadres.com e-recruitment uygulama servis sağlayıcılık pratiğinin bir analizi
  1. Tez No: 105085
  2. Yazar: MURAT ZAFER ÖZBİLGİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMAL AKYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, İşletme, Science and Technology, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Uygulama Servis Sağlayıcılığı, E-istihdam iv, Application Service Providing, E-recruitment iii
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
öz Tekadres.com E -recruitment Uygulama Servis Sağlayıcılık Pratiğinin Bir Analizi Özbilgi, Murat Zafer Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Cemal Akyel Aralık 2001, 87 Sayfa Bu tez, Profil International A.Ş. tarafından kurulmuş olan Tekadres.com'un iş pratiğini, genelde Uygulama Servis Sağlayıcılığı (USS) modeline, özelde ise“e-recruitment”uygulama servis sağlayıcılığına göre incelemektedir. Tekadres.com iş yapısı, USS modeli kavramlarıyla uyumu ve USS modelinin avantajları ve dezavantajlarının bulunması için çözümlenmiştir. Tekadres.com'un değer sistemi USS modeline göre incelenmiş, genelden özele bir yaklaşımla aynı kavramlar“e-recruitment”USS pratiğine göre bir kez daha değerlendirilmiştir. Tekadres.com iş yapısındaki USS modeli özellikleri incelenip,“e-recruitment”USS performansı değerlendirilerek, Tekadres.com'un pazarlama kavramları incelenmiştir. Bu tartışmalar sonucunda, Tekadres.com“e-recruitment”USS müşterileri açısından üç olası değer bileşeni ayırdedilmiştir: maliyet indirimi, sistem tümleştirme yetenekleri ve daha geniş bir kitleye erişim yeteneği. Ayırdedilen değer bileşenlerinden üçüncüsü bu tezin esas odak noktasıdır. Tekadres.com'un halen geçerli pratiği müşterilerine, yalnızca Internet erişimine sahip olan profesyonelleri çalışan adayı olarak sunmaktadır. Bu çalışma Internet erişimi veya okuryazarlığına sahip olmayan profesyonelleri de Tekadres.com müşterilerine sunulan profesyonel çalışan adayları kesmine dahil etmek için bir iyileştirme önermektedir. Önerilen iki alternatif yöntem olumlu ve olumsuz taraflarıyla değerlendirilmektedir: İnsan kaynakları acentası şeklinde davranmak ve insan kaynakları acentalarıyla ortaklıklar kurmak.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT An Analysis of Tekadres.com E-recruitment Application Service Providing Practice Özbilgi, Murat Zafer MBA, Department of Business Administration Supervisor: Asst. Prof. Dr. Cemal Akyel December 2001, 87 Pages This thesis analyzes the business practice of Tekadres.com, a subsidiary of Profil International Co, in the scope of Application Service Providing (ASP) model, e-recruitment ASP in particular. The business is analyzed in order to find out if the business practice is aligned with the concepts of the ASP model, enjoys the advantages or suffers the challenges of the ASP model. The value system of the Tekadres.com business is also evaluated in accordance with that of the ASP model. In a narrowing approach, the same concepts are reviewed in order to arrive at more specific findings according to the e-recruitment ASP practice this time. After inspecting the ASP model characteristics in the Tekadres.com business and evaluating the e- recruitment ASP performance, marketing concepts of Tekadres.com is examined. These discussions lead to three possible components of value to the customers of Tekadres.com e-recruitment ASP: cost reduction, system integration skills and ability to reach a wider audience. The third of these identified value components is the focal point in this work. Current practice of Tekadres.com includes only professionals with Internet access as the pool of potential workers to its customers. This thesis suggests a method of improvement by the inclusion of professionals without Internet access or literacy in the pool of Tekadres.com. Two alternative methods are suggested and evaluated with cons and pros: Taking on human resources agency functions and building partnerships with human resources agencies.