Revising a content-based course for the advanced learners of English at the faculty of business administration at Bilkent University through continuous student feedback: A case study
Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ileri düzeydeki ingilizce dil öğrencileri için alana dayalı dil eğitimi programını öğrencilerden sürekli alınan dönüte göre güncelleştirme: Vaka incelemesi
  1. Tez No: 105086
  2. Yazar: FULYA AYDINALAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞEGÜL DALOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Alana Dayalı Dil Eğitimi, Vaka İncelemesi, İşletme Fakültesi, Program Güncelleştirme, öğrencilerden Sürekli Alınan Dönüt, Kısa Süreli Olgu ve Uzun Süreli Olgu, Content-Based Course, Case Study, Faculty of Business Administration, Course Revision, Continuous Student Feedback, Short-Term Action and Long-Term Action
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 263
Özet
oz BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İLERİ DÜZEYDEKİ İNGİLİZCE DİL ÖĞRENCİLERİ İÇİN ALANA DAYALI DİL EĞİTİMİ PROGRAMINI ÖĞRENCİLERDEN SÜREKLİ ALINAN DÖNÜTE GÖRE GÜNCELLEŞTİRME: VAKA İNCELEMESİ Aydınalay, Fulya Yüksek Lisans, Yabancı Dil Eğitimi Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Ayşegül Daloğlu Ocak 2001, 242 sayfa Bu çalışmanın amacı, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine sunulan alana dayalı dil eğitim programının öğrencilerden alınan sözel ve yazılı dönüt doğrultusunda değerlendirilmesi ve güncelleştirilmesidir. Araştırma sırasında programın hangi özelliklerinin sürdürülmesi, hangilerinin düzeltilmesi veya çıkartılması gerektiği öğrencilerden sürekli alınan dönüt dahilinde belirlenmiştir. Bu amaçla, çeşitli veri toplama yöntemleri kullanılarak bölümdeki öğrencilerin tümüne anketler uygulanmış ve program hakkında yazılı değerlendirmeler yapmaları istenmiştir. Bunun yanı sıra, altı bölüm öğrencisiyle de yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır.VI Alana dayalı dil eğitim programı, sabit ve esnek olmak üzere iki ana bölümden oluşuyordu. Sabit bölüm programın önceden belirlenmiş iskeletinden oluşmakta, esnek bölüm ise programın öğrencilerden sağlanan dönüt çerçevesinde anında düzeltebilinen unsurlarını kapsamaktaydı. Elde edilen veriler incelenmiş, sonuçlar yorumlanırken iki belirgin olguya rastlanmıştır. Bunları kısa ve uzun süreli olgu olarak adlandırabiliriz. Kısa süreli olgu, programın değişebilen bölümüne anında yapılan güncelleştirilmelerden oluşmaktadır. Diğer yandan uzun süreli olgu, programın değiştirilemeyen bölümüne yapılması gereken ancak zaman alabilecek güncelleştirmelerden oluşmaktadır. Son olarak da bunların ders programı için ne gibi çıkarımları olduğu belirlenmiştir. Araştırmanın sonuçlarına dayanılarak programının özelliklerinin hangilerinin tutulması, düzeltilmesi veya çıkartılması gerektiği öğrencilerden sürekli olarak sağlanan dönüte göre belirlenmiştir. Bunun sonucunda da güncelleştirilmiş bir program elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT REVISING A CONTENT- BASED COURSE FOR THE ADVANCED LEARNERS OF ENGLISH AT THE FACULTY OF BUSINESS ADMINISTRATION AT BILKENT UNIVERSITY THROUGH CONTINUOUS STUDENT FEEDBACK: A CASE STUDY Ayd malay, Fulya M. A., Department of Foreign Language Education Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ayşegül Daloğlu January 2001, 242 pages The aim of this case study is to identify which aspects of a specific English content- based course for the freshman of the Faculty of Business Administration at Bilkent University need to be maintained, revised or deleted through continuous student feedback. To realise this aim, student feedback was collected through various methods of data collection. Both oral and written feedback were collected through written evaluations and questionnaires administered to thirty students as well as semi-structured interviews carried out with six students of the freshman English content-based course. The content-based course model consisted of two main components: a fixed part which included the pre-determined course skeleton and an open part that consisted of modifiable elements that were revised in response to periodic student feedback. However, the fixed part of the course consisted of elements that were identified before the semester started and could not be immediately changed in response to student feedback. The data collected were analysed and interpreted, two types of action, that is, short- term and long-term action was reached. The short-term action, which was related to the open part was immediately put into effect. On the other hand, the long-term action providedIV insight into types of changes that needed to be made to the fixed part of the course. Finally, implications regarding further research were identified. Depending on the results of the research, the researcher was able to identify which aspects of the specific English course needed to be maintained, revised or deleted. Therefore, a revised course plan was reached as a result of continuous student feedback.