Development of a new solver for nonlinear parabolic phenomena
  1. Tez No: 10572
  2. Yazar: H.SEÇİL ALTUNDAĞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET N. ERASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: lineer olmayan, parabolik, kısmi diferansiyel denklemler, sonlu farklar yaklaşımları, nonlinear, parabolic, partial differential equations, finite difference approximations. Science codes: 620.01.00, 620.01.02 m
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET lineer olmayan parabolik olaylar için yeni bir çözümleyici bilgisayar kodunun geliştirilmesi H. Seçil Altundağ Yüksek Lisans Tezi, Mühendislik Bilimleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç.Dr. Ahmet N. Eraslan Temmuz 1990, 114 sahife Bu çalışmanın temel amacı, lineer olmayan parabolik olayların simültane olarak çözülebilmesi için etkili ve esnek bir bilgisayar program paketi geliştirmek tir. Bu amaçla PARABOLA adında bir bilgisayar program paketi geliştirilmiştir, PARABOLA, FORTRAN dilinde yazılmış bir bilgisayar kodu olup; lineer olmayan parabolik kısmı diferansiyel denklemleri sonlu farklar yaklaşımları kul lanılarak çözmek için hazırlanmıştır. Paketin tamamı iletişim için kullanımı ko lay aray üz (interface) içeren 33 altprogramdan oluşmuştur. Doğruluğunu kanıtlamak için, yeni kod PARABOLA birçok mühendislik probleminin çözümünde kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar analitik çözümler ile ve sıkça kullanılan paket programlardan elde edilen nümerik çözümler ile uyum içerisindedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A NEW SOLVER FOR NONLINEAR PARABOLIC PHENOMENA H. Seçil Altundag M.S. in Engineering Sciences Supervisor: Asst. Prof. Dr. Ahmet N. Eraslan July 1990, 114 pages The objective of this work is to develop an efficient and flexible software pack age for the simultaneous solution of nonlinear parabolic phenomena. The computer software package, named PARABOLA, has been developed for this purpose. PARABOLA isa FORTRAN code package for solving systems of nonlinear parabolic partial differential equations using novel finite difference approxima tions. The complete package consists of totally 33 subprograms, including an easy to use user interface for communication. The new code PARABOLA has been used for the solution of numerous non linear engineering problems tor verification. The results obtained agree well with those of analytical solutions and/or the numerical solutions obtained by other commonly used packages.