In-Tl alaşımları için bölge duvarlarında gözlenen zorlanma ifadelerinin elde edilmesi
The, Obtaining of the strain expression observed in the domain wall for alloy In-Tl
- Tez No: 105861
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ DOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Martensite, Austenite n
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
ÖZET AKİFARSLAN ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ In-Tl ALAŞIMI İÇİN BÖLGE DUVARLARINDA GÖZLENEN ZORLANMA İFADELERİNİN ELDE EDİLMESİ AKİFARSLAN K.S.Ü. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI DANIŞMAN: PROF. DR. ALİ DOĞAN YDL: 2001, Sayfa:37 Jüri: Prof. Dr. Ali DOĞAN Doç.Dr. Şükrü ÖZGAN Yrd. Doç.Dr. Yaşar ARSLAN Bu çalışmada AuCuZn şekil hatırlama alaşımlarında (Shape-Memory) ortaya çıkan Martensite faz dönüşümü için bir boyutlu Ginzburg - Landau enerji modeli dikkate alınarak, In-Tl alaşımı için bir model geliştirilecektir. Serbest enerjinin minimize edilmesi ve lineer olmayan denge denklemlerinden Martensite ve Austenite arasındaki statik bölge duvarlarına (Domain-Wall) eşlik eden zorlanma ifadeleri elde edilmekte ve deneysel sonuçlarla karşılaştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AKİF ARSLAN ABSTRACT MSc THESIS THE OBTAINING OF THE STRAIN EXPRESSION OBSERVED IN THE DOMAIN WALL FOR THE ALLOY In-Tl AKİF ARSLAN DEPARTMENT OF THE PHYSICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCE UNTVERCITY OF KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM Supervisor: PROF. DR ALİ DO?AN Year: 2001, Pages:37 Jury: Prof. Dr. Ali DO?AN Doç.Dr. Şükrü ÖZGAN Yrd. Doç.Dr. Yaşar ARSLAN In this study a model will be developed for the alloy In-Tl considering a model of one dimentional Ginzburg - Landau energy for the Martensite transformation appaer in the AuCuZn shape memory alloys. From the energy minimization and nonlinear wave equations, strain expressions associated with domain wall between Martensite and Austenite are obtained and compared to the experimental result Key Words : Martensite, Austenite in