Globalization and management: The effects of globalization on organizational culture in global organization
Küreselleşme ve yönetim: Küreselleşmenin küresel şirketlerdeki organizasyon kültürüne etkileri
  1. Tez No: 107012
  2. Yazar: CANDİDE ÇULHAOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEVLÜT ÇAĞLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Organizasyon Kültürü, Değişim.^s&v***, Globalization, Organizational Culture, Change
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
oz KÜRESELLEŞME VE YÖNETİM: KÜRESELLEŞMENİN KÜRESEL ŞİRKETLERDEKİ ORGANİZASYON KÜLTÜRÜNE ETKİLERİ Çulhaoğlu, Candide İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mevlüt Çağlar Haziran 2001, 135 sayfa Bu çalışma, şirketlerin küreselleşme sürecini incelemiştir. Söz konusu çalışmanın başında küreselleşme ve organizasyon kültürü birbirinden bağımsız iki kavram olarak incelenmiş, daha sonra küreselleşmenin bir sonucu varsayılan“değişim”kavramı altında birleştirilmiştir. Tezin esas olarak odaklandığı konu, küreselleşmenin organizasyon kültürüne etkileri olup, bu da özellikle küresel organizasyonların kültüründe ortaya çıkan değişimler açısından incelenmiştir. Tüm bunlara ek olarak, yine küreselleşmenin bir sonucu varsayılan 'küresel yöneticiler' ve organizasyonlardaki 'anonim kültür' yönetim yöntemleri üzerinde durulmuş ve bu konuda kayda değer uygulamaları bulunan dünya çapında şirketler ve organizasyonlar örnek olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GLOBALIZATION AND MANAGEMENT : THE EFFECTS OF GLOBALIZATION ON ORGANIZATIONAL CULTURE IN GLOBAL ORGANIZATIONS Çulhaoğlu, Candide M.S., Department of Management Supervisor. Prof. Dr. Mevlüt Çağlar June 2001, 135 pages This thesis analyses the process of globalization in organizations. The 'globalization' and the 'organization culture' concepts are examined independently. And they are combined under the concept“change”which is supposed as a result of globalization in the organization culture. The thesis mainly focuses on the effect of globalization on the organizational culture, and this is analyzed especially in the global corporations like what changes appears in the culture of organizations. In addition to all these, the thesis addresses ' global managers' and 'corporate culture' concepts, which are also assumed as a result of globalization. And the management process of global corporate culture is presented by giving significant applications of worldwide organizations as example.