Niğde yöresi pomza taşının mukavemetinin araştırılması
Investigation of strength properties of pumice stone of Niğde region
  1. Tez No: 112649
  2. Yazar: ALİ İHSAN YÜCEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL ALTINIŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pomza, Perlit Yapı Malzemeleri, Isı İletimi, Yalıtım, 111, Pumice. Perlitte, Construction Materials. Conductivity, Insulation. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET NİĞDE YÖRESİ POMZA TAŞININ MUKAVEMETİNİN ARAŞTIRILMASI YÜCEL. Ali İhsan Niğde Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü. Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı. Danışman: Prof. Dr. Kemal ALTINIŞIK Ekim 2001 85' sayfa Bu çalışmada. Pomza ve Perlit agregasının hafif yapı elemanı olarak kullanılabilirliği deneysel ve teorik olarak incelenmiştir. Deneysel programda, üretilen pomza ve perlit miktarının briketin mukavemet ve ısıl özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Deneysel sonuçlar perlit oranı arttıkça yapı elemanının mukavemetinin azaldığını göstermiştir. Buna rağmen perlit miktarındaki artış ısıl özelliklerini iyileştirmektedir. Teorik modelde, yapı elemanında sıcaklık dağılımını veren bir matematiksel model geliştirilmiş, model kontrol hacim metoduna göre nümerik olarak çözülmüştür. Sonuçlar perlit/pomza dağılımının sıcaklık dağılımına önemli ölçüde etki ettiğini göstermiştir
Özet (Çeviri)
SUMMARY INVESTIGATION OF STRENGTH PROPERTIES OF PUMICE STONE OF NIGDE REGION YÜCEL, Ali İhsan Niğde University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Mechanical Engineering Superviser: Prof. Dr. Kemal ALTINIŞIK October. 2001 85 pages In this study, usability of Pumice and Perlit as elements ina light construction materials is experimentally and theoretically investigated. In the experimental program, briclis which include a range of Perlit and Pumice are manufactured and their strength and thermal proparties are measured. The experimentaly results showed that the strength of brides decrases with the Perlit ratio, however, thermal properties enhanced with high Perlit ratios. In tne Theoretical model, a mathematical model is developed to investigate temperature distribution in the brides. The model them solved with a control volume based numerical method. The results showed that the Perlit/Pumice orientation significantly affects temperature distribution.