Çağdaş Türk piyano müziği eserlerinin piyano eğitimi açısından incelenmesi
Being examined the pieces of Turkish contemporary piano music interms of the piano education
- Tez No: 113217
- Danışmanlar: PROF. NEVHİZ ERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Çağdaş, Türk, Piyano, Turkish, Contemporary, Piano
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu araştırma, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı piyano eğitiminde kullanılan Çağdaş Türk Piyano Müziği eserlerinin teknik özellikleri bakımından öneminin ve piyano eğitimine katkısının tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, verilerin bir kısmı, G.Ü.G.E.F. Müzik Öğretmenliği A.B.D. piyano eğitimi öğretim elemanlarından anket yoluyla, bir kısmı da literatür taraması yöntemiyle toplanmaya çalışılmıştır. Konuyla ilgili olarak, G.Ü.G.E.F. Müzik Öğretmenliği A.B.D. piyano eğitimi öğretim elemanlarına uygulanan anketin sonuçları ve araştırma kapsamına alınan ÇTPM eserlerinin piyano eğitimi açısından içerdiği davranışlar, tablolar halinde gösterilmiştir. Ayrıca ÇTPM eserlerinin, G.Ü.G.E.F. Müzik Öğretmenliği A.B.D. piyano eğitimindeki uygulamalarına yönelik öneriler araştırmanın sonunda sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This search was carried out to determine the position of the pieces of Turkish Contemporary Piano Music in the education of piano at the Department of Music Education at the Gazi University and the role in the period of gaining on the behaviour wanted in the piano education. In the search, some parts of data were collected by means of questionnaire from the piano teachers at scanning literature was done for the another part of the search. In relation to the search, the results of the questionnaire which were applied to the piano teacher at the Department of Music at the Gazi University and the behaviours that the pieces of Music which were taken to the scope of search contained were shown in the forms of tables. Moreover, the offers concerning the performance in the piano education of the pieces of Turkish Contemporary Piano Music at the Department of Music at the Gazi University were submitted at the and of search.