Çakalburnu dalyanı (Balçova-İzmir) ve çevresindeki kuş türlerinin araştırılması
The Studies of the species at the fish trap of Çakalburnu and in the vicinity (Balçova-İzmir)
  1. Tez No: 113976
  2. Yazar: NİLGÜN CİVAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET SIKI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Çakalburnu Dalyanı, Kuşlar, Koruma İzmir, Türkiye, The Fish Trap of Çakalburnu, birds, conservation, İzmir, Türkiye
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
V ÖZET ÇAKALBURNU DALYANI (BALÇOVA-İZMİR) VE ÇEVRESİNDEKİ KUŞ TÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI ÇİVAŞ,Nilgün Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet SIKI Ağustos, 2001 Çakalburnu Dalyanı'nda (Balçova-İZMİR) 2000-2001 yıllan arasında sürdürülen gözlemler sonucunda 44 değişik kuş türü tespit edilmiş ve bu türlerden Uzunbacak (Himantopus himantopus) ile Gümüşi Martı (Larus argentatusyvsn kuluçkaya yattığı saptanmıştır. Gözlenen kuş türleri 9 Ordo'ya ve 21 Familya' ya dahildir. Gözlenen türlerden 24'ü yerli, 7'si kış göçmeni, 12'si yaz göçmeni ve l'i transit geçen türdür. Çakalburnu Dalyanı'nda gözlenen kuş türü ve kuluçkaya yatan türlerin arttırılması; dalyandaki mevcut yapının korunması, geliştirilmesi, kuşlar için uygun dinlenme ve kuluçka yerlerinin yapılması ve insan aktivitelerinin kısıtlanması ile mümkün olabilir.
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT THE STUDIES OF THE SPECIES AT THE FISH TRAP OF ÇAKALBURNU AND IN THE VİCÎNİTY (BALÇOVA-İZMİR) CİVAŞ,Nilgûn M. SC in Biology Supervizor: Doç. Dr. Mehmet SIKI August 2001 As the result of the observations continued between 2000-2001 in the Fish Trap of Çakalburnu, 44 different species have been determined and it has been determined that of all the species, Himantopus himantopus's started to brood with Larus argentatus. The bird species observed are included in 9 Ordo and 21 Families. Of all the species observed, 24 of them were local, 7 winter emigrant, 12 summer emigrant and one was the species going through in transit. To increase the species brooding and the species of bird observed in the Fish Trap of Çakalburnu can be possible only by preserving the present structure in the fish trap, developing, establishing brooding and appropriate resting place for birds and restricting the human's activity.