İnternette elektronik ticaret ve web ev sahipliği hizmetleri
E-commerce and web hosting services in internet
  1. Tez No: 114249
  2. Yazar: ERDAL ORAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MAMMADAGHA MAMMADOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: E-commerce, Secure Socket Layer, Secure Electronic Transaction, Business to Consumer, Business to Business/Windows 2000 Server, Internet Information Server, Web Hosting
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
oz Tezin amacı, elektronik ticareti ana hatlarıyla incelemek ve onun bileşenleri ile olan ilişkilerini ortaya koymaktır. Bu amaçla gelişmekte ve uygulanmakta olan bu yeni ticaret yönetim platformundaki işletmelerin, müşteriler ve kurumlarla olan ilişkilerini ne şekilde ve hangi araçlarla düzenlediği araştırılmış ve buna yönelik bir uygulama örneği hazırlanmıştır. Rekabete açık (serbest pazar) koşullarında iş yapma yöntemlerini baştan aşağı değiştiren bu yeni iş kültürü, internetin yapısından kaynaklanan bazı güvenlik açıklan nedeniyle bir takım problemler ve güvensizlikler doğurmaktadır. Bu alanda görülen gelişmeler tatmin edici bir hızla gerçekleşmektedir. Bu çalışma da, internet iletişim güvenliği ve ödeme teknolojisi, web veritabanı yönetimi, Internet işletim platformları, sunucu taraflı programları ve bileşenleri ile olan ilişkileri üzerinde yorum ve irdelemeler yapılmıştır. Anahtar Kelimeler ; Elektronik Ticaret, SSL, SET, Işletmeden- Tüketiciye, Işletmeden-lşletmeye, IIS, Windows Server 2000, Web Ev sahipliği
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The objective of this thesis is to examine e-commerce and to expose the relations of its components. How the relations of companies, located in growing and in use new e-commerce platform, with customers and enterprises are arranged and which tools are used for this purpose were examined and finally, new application was included. In free market conditions, this new business culture, changing the ways of making business, faces some problems and creates some problems caused by safety gaps. But the developments in this field have been satisfactory so far. In this study, the relations of communication safety of internet and payment technologies with web database management, Internet operating platforms, server-based programs and components were analysed and interpreted.