A Refectory automation decision support system integrated with a store management information system
Ambar yönetim bilgi sistemi ile bütünleşik bir yemekhane otomosyon karar destek sistemi
  1. Tez No: 116105
  2. Yazar: BURAK ERİŞMİŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TAYYAR ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Karar Destek Sistemleri, Stok İzleme, Turnike Kontrolü, Yemekhane Kontrolü, Smart Kart, Manyetik Kart, Ambar Yönetimi VI, Decision Support Systems, Inventory Monitoring, Turnstile Control, Refectory Control, Smart Cards, Magnetic Stripe Card, Store Management IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
ÖZAMBAR YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İLE BÜTÜNLEŞİK BİR YEMEKHANE OTOMASYON KARAR DESTEK SİSTEMİ ERİŞMİŞ, Burak Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Tayyar ŞEN Eylül 2001, 129 sayfa Bu çalışmada, bir lise için ambar yönetim bilgi sistemi ile bütünleşik özel bir yemekhane otomasyon karar destek sistemi tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Önerilen sistem iki bileşenden oluşmaktadır:“Yemekhane Kontrol & Karar Destek Sistemi”ve“Ambar Yönetim Bilgi Sistemi”. Yemekhane kontrol sistemi aynı zamanda yemekhanede kurulan turnikeleri de kontrol etmektedir. Önerilen sistemde turnikelerde kontrol proximity yemek kartları kullanılarak yapılmaktadır. Ambar yönetim bilgi sistemi bileşeniningörevi ambara malzeme akışının izlenmesidir. Yazılımda MS Access programlama dili olarak kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A REFECTORY AUTOMATION DECISION SUPPORT SYSTEM INTEGRATED WITH A STORE MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM ERİŞMİŞ, Burak M.Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Tayyar ŞEN September 2001, 129 pages In this study, a specific refectory automation decision support system integrated with a store management information system is designed and developed for a high school. The proposed system consists of two components:“Refectory Control & Decision Support System”and“Store Management Information System”. Refectory control system also includes the control of turnstiles assembled in the refectory. Magnetic cards are used in the proposed system for turnstile controls. Store management information system component is responsible for keeping track of the material flows of the store. MS Access is used as the programming language. iii