Oscillation of second order impulsive differential equations
İkinci dereceden gecikmeli impulsive denklemlerin salınımı
  1. Tez No: 116283
  2. Yazar: FATMA SÖNMEZ SARYAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AĞACIK ZAFER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Diferensiyel denklem, impulse”, Gecikmeli diferensiyel denk-Icm, Salınımlı çözüm, Salınmışız çözüm. vı, Differential equation, impulse, delay, second order, oscillation, nonoscil- lation. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
öz İKİNCİ DERECEDEN GECİKMELİ İMPULSİVE DENKLEMLERİN SALINIMI Saryal, Fatma Sönmez Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Ağacık Zafer Kasım 2001, 46 sayfa Gecikmeli diferensiyel denklemlerin salınımı üzerinde çok sayıda araştırma vardır,“impulsive”diferensiyel denklemler teorisi son zamanlarda hızlı bir şekilde geliş tirilmesine rağmen,“impulsive”ve gecikmeli diferensiyel denklemler alanında yeterli çalışma yoktur. Özellikle, salınım alanında, şimdiye kadar çok az sayıda çalışma yapılmıştır. Bu tezde, amacımız ''impulsive'' denklemlerin salınımı konusunda yapılmış olan bazı çalışmaları sunduktan sonra,“impulsive”ve gecikmeli diferensiyel den klemlerin salınımı için yeni yeter koşullar elde etmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OSCILLATION OF SECOND ORDER IMPULSIVE DIFFERENTIAL EQUATIONS Saryal, Fatma Sönmez M. Sc, Department of Mathematics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ağacık Zafer November 2001, 46 pages The theory of ordinary differential equation with impulses has been developed extensively over the past few years. Although there exists a well-developed oscil lation theory of differential equations with and without delay, the oscillation of impulsive differential equations with or without delay seems to have rarely been considered. In -this thesis, first of all some results on oscillation of solutions second order impulsive differential equations are stated. Next, several well-known oscillation criteria are given for second order differential equations without impulses. Finally, in view of the known results obtained for differential equations without impulses, innew oscillation and non-oscillation criteria for second order impulsive differential equations are derived.