Computer aided design of structural steel connections
Çelik birleşimlerin bilgisayar programı ile dizaynı
  1. Tez No: 116430
  2. Yazar: OĞUZ ALTUĞ AKSARAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN KEYDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dizayn, Tasarım, Bulonlu Birleşim, Kaynaklı Birleşim, Mafsal, Rijit, Plakalı, Yarı-Rijit, Köşebente Oturmalı, Rijit Sonlu. VI, Design, Bolted Connection, Welded Connection, Hinge, Rigid, End-Plate, Semi-Rigid, Seat Angle, End-Rigid. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
oz ÇELİK BİRLEŞİMLERİN BİLGİSAYAR PROGRAMI İLE DİZAYNI AKSARAY, Oğuz Altuğ Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof.Dr.Engin Keyder Haziran 2001, 140 sayfa Bu tezde, çelik kiriş-kolon birleşimlerinin dizaynı konusunda yazılmış olan DEPSCON (Çelik Birleşimlerin Dizayn Programı) isimli bir program geliştirilmiştir. Program hem bulonlu hem de kaynaklı birleşimlerin tasarımında kullanılabilir. DEPSCON 5 tanesi bulonlu, 4 tanesi kaynaklı olamak üzere toplam 9 ayrı tip birleşim dizayn edebilmektedir. Bunlar Mafsal Tip Bulonlu ve Kaynaklı, Rijit Tip Bulonlu ve Kaynaklı, Plakalı Tip Bulonlu, Yarı-Rijit Tip Bulonlu,Rijit Sonlu Kaynaklı ve Köşebente vOturmalı Bulonlu ve Kaynaklı Tiptir. Tüm birleşimler TS 648 ve DİN standartlarına uygundur. Program Widows tabanlı görüntülü bir bilgisayar dili olan C++ Builder isimli bir program aracılığı ile yazılmıştır. DEPSCON herhangi bir ön yazımlı veri dosyası gerektirmez, kullanıcı sadece ekranda beliren dataları doldurmak ve gerekli butonları işaretlemek zorundadır.“Kullanma Kılavuzu ”Ekler bölümünde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED DESIGN OF STRUCTURAL STEEL CONNECTIONS AKSARAY, Oğuz Altuğ M.S., Department of Civil Engineering Supervisor : Prof.Dr.Engin Keyder June 2001, 140 pages In this thesis, a computer program, called DEPSCON (Design Program for Steel Connections), is written for structural steel beam- column connection design. Program performes the bolted and welded connections together. DEPSCON designs 9 different types of beam-column connections (5 bolted and 4 welded) namely Hinge(Simple) Type, Rigid Type, End- Plate Type, Semi-Rigid Type and Seat Angle Bolted Connections and Hinge Type, Rigid Type, End-Rigid Type and finally Seat Angle Type inWelded Connections. All the calculation steps are based on TS 648 and DIN standards. The program is coded in C++ Builder language which is a windows based visual program type. Since DEPSCON is completely visual, it does not require input data file, instead the user enters the required data from the program screen.“User's Manual”is provided in the appendix part.