Yeni vic-dioksimlerin sentezi, karakterizasyonu ve bazı geçiş metal komplekslerinin incelenmesi
The synthesis and characterization of a new vic-dioximes and investigation of their some transition metal complexes
  1. Tez No: 116602
  2. Yazar: EMİNE GÜLHAN ÖZKAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: vz'c-dioxime, Secondary amine, Transition metal complexes, Cobalt(H), Nickel(H) and Cupper(II). in
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 33
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YENİ v/c-DİOKSİMLERİN SENTEZİ KARAKTERİZASYONU VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ Emine Gülhan ÖZKAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 33 Bu çalışmada, 2 değişik yeni ligand ve bu ligandların bazı geçiş metalleri ile kompleksleri sentezlendi. Çalışmada sekonder amin olan morfolin ve piperidin antiklorglioksim ile reaksiyona sokularak morfolinglioksim (L'H2) ve piperidinglioksim (L2H2) ligandları elde edildi. Elde edilen ligandların Co (E), Ni (II) ve Cu (II) iyonları ile metakligand oranı 1:2 olan mononükleer kompleksleri sentezlendi, - Sonuç olarak iki yeni ligand ve alt kompleks sentezlendi. Bunların yapılan İR, !H ve 13C NMR, magnetik susseptibilite ve elementel analiz ile aydınlatıldı. Aynca ligand ve komplekslerin iletkenlik özellikleri kondüktümetri ile incelendi. Anahhtar Kelimeler: v/c-dioksimler, Sekonder aminler, Kobalt(II), Nikel(II) ve Bakır(II) kompleksleri. II
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION OF A NEW vic- DIOXIMES AND INVESTIGATION OF THEIR SOME TRANSITION METAL COMPLEXES Emine Gülhan ÖZKAN Fırat Üniversty Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Chemistry 2002; Page: 33 In this study, two new ligands and their complexes with Ni(H), Cu(H) and Co(II) ions have been synthesized. In the work performed, secondary amine (morpholine and piperidine) were reacted with antichloroglyoxime to obtained morpholineglyoxime (L'H2) and piperidineglyoxime (L2H2) ligands. All complexes have a metalrligand ratio of 1 :2. In conclusion, two new ligands and their six complexes have been synthesized. Structure of the ligands and their complexes are proposed and formulated based on the elemental analyses, IR, :H and 13C NMR spectra and magnetic susceptibility measurements. Also the conductivity value of the ligands and complexes were investigated by conductometry.