Civil society adid ngos in a stateless society: The palestinian case
Devletsiz bir toplumda sivil toplum ve sivil toplum örgütleri: Filistin örneği
- Tez No: 116715
- Danışmanlar: PROF. DR. BAHATTİN AKŞİT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Filistin, Sivil Toplum, Sivil Toplum Örgütleri, Palestine, Civil Society, Non-Governmental Organizations
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
IV OZ DEVLETSİZ BİR TOPLUMDA SİVİL TOPLUM VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ: FİLİSTİN ÖRNEĞİ Sakar, Emre Yüksek Lisans, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Bahattin Akşit Ağustos 2002, 124 sayfa Bu çalışma, Filistin sivil toplumunu ve Filistin sivil toplum örgütlerini incelemiştir. Filistin sivil toplumunun ve Filistin sivil toplum örgütlerinin gelişimi tarihsel bir çerçeve içinde tartışılmış ve Filistin sivil toplumuna özgü çatışmalar ortaya koyulmuştur. Bu çalışmada, Filistin örneğine özgü özellikler Filistin devlet kurma süreci bağlamında ele alınmıştır. Bunun yanısıra, Filistin sivil toplum örgütleri hedefleri, projeleri, etkinlikleri ve iç yapıları açısından da incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
tu ABSTRACT CIVIL SOCIETY AND NGOS IN A STATELESS SOCIETY: THE PALESTINIAN CASE Sakar, Emre M.S., Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr. Bahattin Akşit August 2002, 124 pages This thesis analyzes the Palestinian civil society and Palestinian non governmental organizations. The development of Palestinian civil society and Palestinian non-governmental organizations is discussed in a historical context, and the conflicts of Palestinian civil society are introduced. The thesis examines the indigenous characteristics of Palestinian case in the context of Palestinian state building process. The Palestinian non-governmental organizations are also analyzed in terms of their objectives, projects, activities, and internal structures.