Civil society and democratic consolidation: Case of TÜSİAD
Sivil toplum ve demokratik konsalidasyon: TÜSİAD örneği
- Tez No: 117377
- Danışmanlar: DOÇ. DR. JEREMY SALT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Sivil Toplum, Demokratik Konsalidasyon, TÜSİAD. iv, Civil Society, Consolidation of Democracy, TUSIAD m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZET SİVİL TOPLUM ve DEMOKRATİK KONSALİDAS YON: TÜSİAD ÖRNEĞİ Yaman, Mine MA., Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Jeremy Salt Haziran 2002 Bu çalışma sivil toplum ve demokratik konsalidasyon arasında kurulabilecek ilişki bağlamında Türkiye'de sivil toplum kavramı ve bu tür kuruluşların gelişimi, ve önemli ekonomik güce sahip olan TÜSİAD (Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği) örneği esas alınarak betimlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CIVIL SOCIETY AND DEMOCRATIC CONSOLIDATION: THE CASE OF TUSIAD Yaman, Mine MA., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Assoc. Prof. Jeremy Salt June 2002 This thesis questions the relationship between civil society and democratic consolidation. By referring to the development of the concept of civil society and civil society organizations in Turkey, this study focuses on one of the influential, economically powerful, protective interest group; namely TUSIAD as a case study.